Παπανδρέου: Διάλογος κωφών στην Ευρώπη σχετικά με το μεταναστευτικό

Παπανδρέου: Διάλογος κωφών στην Ευρώπη σχετικά με το μεταναστευτικό

Τι τονίζει σε δήλωσή του, με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου. Ποιος ο άγνωστος πόλεμος μεταξύ βόρειων και νότιων χωρών στην Ευρώπη

Δήλωση με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Όπως τονίζει ο κ. Παπανδρέου: «Στην ΕΕ, ο βορράς ζητά αυξημένη προστασία απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και ο νότος ζητά καταμερισμό των βαρών, χωρίς να ακούει ο ένας τον άλλον. Ένας διάλογος κωφών, στο πλαίσιο του οποίου καταλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης ενώ χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Το δε δίλημμα "ανοιχτά ή κλειστά σύνορα", αποτελεί άλλη μια υπεκφυγή. Δίνει την εντύπωση ότι μπορούμε να χτίσουμε τείχη και εάν κλειστούμε σε αυτά όλα θα είναι λυμένα».

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή αντίδραση, αλλά χρειάζεται και αντίδραση της Ελλάδας, η οποία, όπως αναφέρει, δεν χαρακτηρίζεται από «τα επιχειρήματα ντροπής που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν γεγονότα απαράδεκτα».

Ζητεί διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης του Φαρμακονησίου και εφόσον υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Προσθέτει ότι, η Ελλάδα, ως προεδρία, οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης της ΕΕ, για τη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης, «αντί να επαναπαύεται στις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Γιώργος Παπανδρέου
SHARE:

24Media Network