Παπανδρέου: Στηρίζω Φ. Γεννηματά – Να καθορίσουμε ηγεμονική πλατφόρμα στην Κεντροαριστερά

Παπανδρέου: Στηρίζω Φ. Γεννηματά – Να καθορίσουμε ηγεμονική πλατφόρμα στην Κεντροαριστερά
Ο Γιώργος Παπανδρέου Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον για τις επιλογές που έκανε το 2009 καθώς και για τις σχέσεις του με καραμανλική συνιστώσα.

«Έπρεπε όλες οι δυνάμεις να βάλουν πλάτη. Τότε – αν ήθελε ο κ. Τσίπρας – έπρεπε να απευθυνθεί στις Κεντροαριστερές δυνάμεις» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στην περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης το 2009, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ, πριν το πρώτο Μνημόνιο.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και την εκπομπή Focus με τον Πάνο Χαρίτο, «έπρεπε (ο κ. Τσίπρας) να είχε πει “εγώ θέλω με εσάς να κάνω προοδευτικές αλλαγές”. Επέλεξε, όμως συνειδητά να συμμαχήσει με την Ακροδεξιά».

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας για την πρώτη αριστερή κυβέρνηση είπε: «Είναι θετικό που άνοιξαν στον ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια τους για το τι γίνεται στον κόσμο. Αντί όμως να κάνουν ρηξικέλευθες αλλαγές, έδειξαν τη δίψα τους για την εξουσία».

Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι καλλιεργεί μια καραμανλική συνιστώσα, κάτι που φάνηκε με τη στήριξή του στην επιλογή του Πρ. Παυλόπουλου (ενός εκ των πρωτεργατών της καραμανλικής κρίσης, όπως είπε) για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είμαστε ο πυρήνας που μπορεί να φέρει προοδευτικές αλλαγές στη χώρα για να πάει μπροστά, το έχουμε αποδείξει», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Ερωτηθείς για τη Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής, σχολίασε: «Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης ηγεσίας. Στηρίζουμε τη Φ. Γεννηματά. Η επιτυχία θα είναι να καθορίσουμε μια καθαρή πλατφόρμα ηγεμονική στο χώρο της Κεντροαριστεράς για το πού πρέπει να πάει η χώρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα