Παπανδρέου: Το ‘ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε’ πιο επίκαιρο από ποτέ

Παπανδρέου: Το ‘ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε’ πιο επίκαιρο από ποτέ
Έναρξη σήμερα του Ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.Στιγμιότυπα απότον χώρο του συνεδρίου, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Νιώθοντας δικαιωμένος από την πορεία των εξελίξεων την τελευταία 8ετία, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε το δίλημμα που είχε θέσει και ως πρωθυπουργός

Το δίλημμα «συντήρηση και διαχείριση της εξουσίας ή ένας νέος δρόμος με όπλο την αλήθεια», έθεσε ως βασικό στρατηγικό ερώτημα για το μέλλον της παράταξης, κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Το διακύβευμα για την Ελλάδα είναι ξεκάθαρο: Αφορά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αφορά στο δικαίωμά μας να στήσουμε ένα σωστό κοινωνικό κράτος. Αφορά στο δικαίωμά μας να επενδύσουμε σε μια νέα πορεία πράσινης ανάπτυξης. Το δίλημμα είναι απλό: Θέλει ο Έλληνας και η Ελληνίδα μια κυβέρνηση, που θα είναι απλά εκκαθαριστής των υποχρεώσεών μας προς τρίτους; Ή θέλει μια κυβέρνηση, που θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή ανασυγκρότησης της χώρας και θα πάει την Ελλάδα σε μια νέα, διαφορετική αλλά βιώσιμη πορεία;», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Νιώθοντας δικαιωμένος από την πορεία των εξελίξεων την τελευταία 8ετία, επανέλαβε το δίλημμα που είχε θέσει και ως πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι «το σύνθημά μας ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, είναι όσο ποτέ επίκαιρο και η πρόκληση για όλους μας είναι ν’ αλλάξουμε».

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του να θέτει διλλήματα για το αύριο. «Σε αυτές τις συνταρακτικές αλλαγές που δημιουργούν ανησυχία στις κοινωνίες μας, υπάρχουν δύο δρόμοι:Ο ένας καλλιεργεί το φόβο.  Επιστρέφει σε έναν άγονο εθνικισμό, αναζητά νέους σωτήρες, από μηχανής θεούς, βρίσκει στέγη στον  θρησκευτικό φονταμενταλισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.Ο άλλος δρόμος, ο δύσκολος, είναι η πολιτική της ελπίδας. Απάντησή μας – Ο Νέος Πατριωτισμός Η απάντησή μας στα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και διχασμού,Δεν μπορεί να είναι άλλη, από την καθημερινή παρουσία και δράση ανθρώπων που εκφράζουν έναν νέο Πατριωτισμό.

Για αυτόν τον λόγο πρέπει να αποφασίσουμε: Θα ακολουθήσουμε το δρόμο, της συντήρησης και της διαχείρισης της εξουσίας ή θα χαράξουμε, με όπλο μας την αλήθεια, έναν νέο δρόμο που θα αξίζει σε όλους τους Έλληνες;», είπε, στοχεύοντας στην ενεργοποίηση των αντιδεξιών αντανακλαστικών του ακροατηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα