Παπασταύρου από Αλβανία: Συμπαραστεκόμαστε στο δικαίωμα του Μπελέρη για δίκαιη δίκη

Διαβάζεται σε 1'
Ο Σταύρος Παπασταύρου
Ο Σταύρος Παπασταύρου GLOMEX

Ο Υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στην Αλβανία, όπου συναντήθηκε με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση.

Σε μια κίνηση συμβολισμού προέβη ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος συναντήθηκε στην Αλβανία με τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη, του οποίου η δίκη αρχίζει την Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε:

«Μόλις είδα στη φυλακή τον Φρέντι Μπελερι τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας που βρίσκεται προφυλακισμένο εδώ και επτά μήνες. Η στιγμές είναι δύσκολες γι’ αυτό ήθελα να βρίσκομαι εδώ. Δυστυχώς στη Χειμάρα η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστή ακόμη. Είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη όπου ο καταψηφισμένος δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος στερείτε του δημοκρατικού δικαιώματος του να ορκιστεί.

Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντι Μπελέρη και το δικαίωμα του για μια δίκαιη δίκη που συνεχίζετε αύριο. Θέλουμε το τεκμήριο της αθωότητας του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική δικαιοσύνη. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στην Χειμάρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα