Παππάς: Δεν θα επιτρέψουμε σχέδια "πετσοκόμματος" των ΕΛΤΑ

Ο Νίκος Παππάς στη Βουλή
Ο Νίκος Παππάς στη Βουλή EUROKINISSI

"Δεν βρίσκετε χρήματα για τα ΕΛΤΑ, αλλά βρίσκετε για να βγάλετε γραμματόσημο για την Συμφωνία των Πρεσπών" τόνισε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Άν.-Μ. Ασημακοπούλου. Απέκλεισε κλείσιμο καταστημάτων κι απολύσεις εργαζομένων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν σε εφαρμογή σχέδια «πετσοκόμματος» αυτής της πολύ κρίσιμης υποδομής» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αποκλείοντας κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ κι απολύσεις εργαζομένων. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της αρμόδιας τομεάρχη της ΝΔ Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Ν. Παππάς κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν προετοίμασαν τα ΕΛΤΑ για την απελευθέρωση της αγοράς. Κάνοντας λόγο για «μεθοδευμένη εγκατάλειψη μια σημαντικής δημόσιας υπηρεσίας».

«Δεν βρίσκετε χρήματα για τα ΕΛΤΑ, αλλά βρίσκετε για να βγάλετε γραμματόσημο για την Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε σε υψηλούς τόνους η Άν.-Μ. Ασημακοπούλου θυμίζοντας ακόμα ότι δόθηκαν 500.000 ευρώ στις Κυριακάτις εφημερίδες για να «διαφημίσουν» την Συμφωνία των Πρεσπών. Η Άν.-Μ. Ασημακοπούλου ζήτησε λεπτομερή στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ επικαλούμενη δημοσιεύματα κι ανακοινώσεις εργαζομένων που εμφανίζουν τα ΕΛΤΑ σε «δεινή κατάσταση» με τον οργανισμό να τα βγαίνει «με το ζόρι» μέχρι τις εκλογές.

Ο Ν. Παππάς αναρωτήθηκε αν δεν έπρεπε να καταχωρηθεί στον Κυριακάτικο Τύπο η Συμφωνία των Πρεσπών κι αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση των ΕΛΤΑ κατά τα προηγούμενα χρόνια με τον οργανισμό να ακολουθεί πλέον παρωχημένες πρακτικές, ενώ έχασε κι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο αξίας 200 εκατ. ευρώ από την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Μηδέν στο πηλίκο» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την καθολική υπηρεσία

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν «μηδέν στο πηλίκο» για το ζήτημα της καθολικής υπηρεσίας, την στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση σύναψε σχετική σύμβαση με τα ΕΛΤΑ για έξι χρόνια. Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι έχει προχωρήσει η αποζημίωση των ΕΛΤΑ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για τα χρόνια 2013 ως 2016, και τις επόμενες μέρες καταβάλλεται το ποσό για το 2017, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, έχουν καταβληθεί στα ΕΛΤΑ 45 εκατ. ευρώ από οφειλές άλλων δημόσιων οργανισμών, ενώ έχουν λυθεί τα προβλήματα του οργανισμού με την ΔΕΗ και γίνονται συζητήσεις με τον ΕΦΚΑ για να λυθούν και τα συγκεκριμένα προβλήματα. Επίσης η Ανεξάρτητη Αρχή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών συντάσσει μελέτη για τον εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network