Παππάς: Δικαίωση η συγκρότηση του ΕΣΡ

Παππάς: Δικαίωση η συγκρότηση του ΕΣΡ
Nikos Pappas at Parliament Committee that investigates the broadcastoing licences of the tv channels, on Oct. 7, 2016 / , 7 , 2016 SOOC

Κανείς δεν ζητά την κατάργηση του νόμου της κυβέρνησης για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ ζήτησε να βρεθεί λύση στον αριθμό των αδειών το συντομότερο δυνατό

“Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση” τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, αναφερόμενος στη συμφωνία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που επετεύχθη χθες. Μιλώντας το πρωί στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» είπε ότι όλοι πλέον συμφώνησαν ότι χρειάζεται να καταβληθεί τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχει αδειοδότηση.

Πρόσθεσε πως ουδείς ζητάει την κατάργηση του νόμου Παππά και εξέφρασε την ελπίδα για συνεννόηση στα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, για να τονίσει ότι «σε κάθε φάση της διαδικασίας τηρήσαμε το Σύνταγμα και τους νόμους».

Υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση και για τον αριθμό των αδειών και για όλα τα σχετικά θέματα, εκτίμησε ότι έχει διαμορφωθεί κλίμα διαλόγου, αλλά υπογράμμισε πως επείγει να λυθεί το θέμα και πως τα επόμενα βήματα θα κριθούν από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να διεξαχθεί διαγωνισμός για τις άδειες. «Αλλιώς θα κρίνουμε, αν κινηθούν με ταχύτητα και διαφορετικά εάν υπάρξουν καθυστερήσεις» σημείωσε.

Για τα χρήματα που έχουν καταθέσει οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού της ΓΓ Ενημέρωσης, σημείωσε ότι μέχρι την δημοσίευση της απόφασης «στο νομικό σύμπαν δεν υπάρχει απόφαση που να δικαιολογεί την επιστροφή… τέτοια αξίωση μπορεί να προκύψει με τη δημοσιοποίηση της απόφασης

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης και συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σε άλλα πεδία, ο κ. Παππάς τόνισε πως θα έχει ενδιαφέρον να τοποθετηθούν για τις εργασιακές σχέσεις που είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Για το χρέος εκτίμησε πως δεν μπορεί να υπάρξει πλαίσιο συνεννόησης, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επιδιώκει ως αντιστάθμισμα για τη μείωση να βάλει από το παράθυρο ακραίες πολιτικές που είχε συμφωνήσει.

Κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να τηρήσει εθνικά υπεύθυνη στάση, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα. Είπε πως η Αθήνα με τις ΗΠΑ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος για τη ρύθμιση του χρέους και σημείωσε πως η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα