Παππάς για ΕΣΡ: Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ

Παππάς για ΕΣΡ: Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, με θέματα την εκλογή Γραμματέα της Κ.Ε. και Πολιτικής Γραμματείας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς χαιρέτισε την στάση της ΝΔ να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ. Τι είπε για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Χαιρετίζω την στάση της ΝΔ να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς στην εκπομπή Live news της τηλεόρασης του “Ε” υπογραμμίζοντας πως υπάρχει χρόνος η ΝΔ να μετακινηθεί από το Παρών στο ΝΑΙ.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «στο νόμο 4339 όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών όπως τον ψηφίσαμε τον Οκτώβριο του 2015 ήταν στο ΕΣΡ και όταν διαπιστώθηκε αδυναμία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2016 εισήχθη μια τροπολογία η οποία μετέφερε για την πρώτη και μοναδική φορά εφαρμογής του νόμου, την αρμοδιότητα στη Γ.Γ . Αρα τώρα έχουμε μια νομοθεσία που αναθέτει τη διαδικασία αδειοδότησης στο ΕΣΡ».

Υποστήριξε ότι «το επιχείρημα περί κατάργησης του νόμου δεν ακούγεται τόσο έντονα όσο ακουγόταν πριν» και ότι η τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση και θα ψηφιστεί την Πέμπτη «είναι σχεδόν εκ του περισσού» και υπογράμμισε ότι «αν καταργηθεί αυτοβούλως από την κυβέρνηση η τροπολογία βάση της οποίας διεξήχθη ο διαγωνισμός θα πρέπει άμεσα να επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές».

Ο υπουργός δεν σχολίασε το πρόσωπο που πρότεινε η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ αλλά σημείωσε ότι με την πρότασή της η ΝΔ «στέλνει ένα σήμα και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις ότι υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες συναινέσεων».

«Χαιρετίζω τη στάση της ΝΔ να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ υπάρχει χρόνος να κινηθεί η ΝΔ από το Παρών στο Ναι» δήλωσε.

Για την λειτουργία των καναλιών έως τον νέο διαγωνισμό ο κ. Παππάς είπε ότι «εφόσον διαφαίνεται ότι πάμε για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μπορεί το ΕΣΡ να αποδώσει τα δέοντα προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η αδειοδότηση» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί κανείς να αποκλειστεί μέχρι το διαγωνισμό, διότι ως τον νέο διαγωνισμό υπάρχει κενό».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι αισθάνονται δικαιωμένοι «διότι σήμερα καμία πολιτική δύναμη δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να γίνει αδειοδότηση», ενώ για το χρόνο του ανασχηματισμού είπε ότι είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και σημείωσε ότι προηγείται η συγκρότηση ΕΣΡ και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σε ερώτηση για το ταξίδι του με τον κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα τόνισε ότι «η προσωπική μου στοχοποίηση έχει πολύ συγκεκριμένα ελατήρια. Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει μια θολούρα» και πρόσθεσε ότι «ήταν ένα ταξίδι που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα που είχε στόχο τη διερεύνηση των εκεί κρατικών super market να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα. Πέραν τούτου ουδέν».

Η πρόταση της ΝΔ για Κουτρομάνο

Νωρίτερα σήμερα και ενόψει της νέας Διάσκεψης των Προέδρων η Νέα Δημοκρατία πρότεινε για πρόεδρο του Συμβουλίου τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο, θέλοντας να αποσείσει τις κατηγορίες ότι δεν επιθυμεί λύση, επιμένοντας ωστόσο, ότι η κατάργηση του νόμου Παππά πρέπει να προηγηθεί της επιλογής προσώπων.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με δήλωση του επέρριψε την ευθύνη για το αδιέξοδο στις “αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης”, τονίζοντας ότι : “Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί. Γι’ αυτό η ΝΔ δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία”, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Το Ποτάμι από τη μεριά του πρότεινε τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί Σημίτη, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημείωσε, πως “το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τηλεόρασης πρέπει να αρθεί. Το Ποτάμι με αίσθημα ευθύνης προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο. Είναι μια προσωπικότητα πέρα από κόμματα. Έχει υπηρετήσει την πατρίδα από σημαντικές θέσεις. Με γνώμονα πάντα τις αρχές της δικαιοσύνης, την εντιμότητα και την ανεξαρτησία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα