Παππάς: Ο Καμμένος αντέδρασε σπασμωδικά – Όπου χρειαστεί θα απαντάμε

Παππάς: Ο Καμμένος αντέδρασε σπασμωδικά – Όπου χρειαστεί θα απαντάμε
Ο Νίκος Παππάς Eurokinissi

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για εκλογές το φθινόπωρο του 2019, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο την Κυριακή.

“Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ειδικότερα, είπε τα εξής:

“Ο μεσαίος χώρος πιέζεται γιατί ασφαλώς και δεν έπρεπε να αποστασιοποιηθεί από την θέση του προοδευτικού κόσμου για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με τους βόρειους γείτονές μας στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το Ποτάμι είχε αντιφάσεις, ο Γ. Αμυράς ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, επέστρεψε στην κοίτη του. Τις προοδευτικές συγκλίσεις τις ζητά η κοινωνία και για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και για κανόνες διαφάνειας στη δημόσια ζωή. Το ΚΙΝΑΛ πληρώνει τις επιλογές της ηγεσίας του. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η αναλογία ήταν 5-1 υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και αυτή η θέση άλλαξε με προσωπική απόφαση της κας Γεννηματά. Η προσδοκία μας για διεύρυνση είναι διαρκής. Δεν θα εκπλαγεί κανείς αν συνεχίσουμε και εμβαθύνουμε την προσπάθεια συνομιλώντας με πρόσωπα από τους όμορους πολιτικούς χώρους, φυσικά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Θ. Θεοχαρόπουλο. Ο ανασχηματισμός έχει κάθε φορά πολιτικό πρόσημο και έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά. Η παρέμβαση Παπανδρέου ήταν θετική παρέμβαση. Υπάρχει συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης του κινήματος των Αγανακτισμένων. Η Δεξιά απεχθάνεται τα λαϊκά ξεσπάσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε να μετασχηματιστεί μια αντίδραση που μπορούσε να έχει και αντιδημοκρατική έκβαση σε καθολικό αίτημα για δημοκρατική αλλαγή. Η σιωπή της Δεξιάς για την απόπειρα εισβολής στη Βουλή φασιστικών ομάδων είναι ολίσθημα και όνειδος. Είναι σαφές ότι επεχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο της Βουλής. Νομίζω ότι ο Π. Καμμένος αντιδρά σπασμωδικά στην παρούσα φάση. Είχαμε μια συνεργασία χάρη στην οποία βγήκε η χώρα από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής και θα φτιάξει ακόμη μεγαλύτερες πλειοψηφίες τους μήνες που έρχονται, με τη συμφωνία των Πρεσπών και με τις ψηφοφορίες για τα θετικά μέτρα που προωθούνται. Η ΝΔ μέχρι στιγμής δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση μομφής”, είπε, σημειώνοντας “όπου χρειαστεί θα απαντάμε, υπάρχουν και πράγματα που δεν επιδέχονται απάντησης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα