Παππάς: Προχωράμε γρήγορα στις ευρυζωνικές τεχνολογίες

Παππάς: Προχωράμε γρήγορα στις ευρυζωνικές τεχνολογίες

Άρχισε στη Βουλή συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μείωση του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα της Ψηφιακής Γεωργίας

Διαβεβαιώσεις σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους για την ανάπτυξη ευρυζωνικών τεχνολογιών έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που στηρίζεται από τις περισσότερες πτέρυγες της Βουλής.

«Δεν συζητάμε για έναν ακόμη τομέα της οικονομίας, αλλά για τον τομέα των τομέων της οικονομίας» ανέφερε ο κ. Παππάς κατά τη συζήτησης της σχετικής Οδηγίας της ΕΕ με την οποία ενσωματώνονται στο εθνικό δίκτυο μέτρα για τη μείωση του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Ο κ. Παππάς τόνισε μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει γρήγορα η χώρα σε αυτές τις τεχνολογίες χωρίς να μείνει πίσω κανένας Έλληνας. «Αν μείνουμε πίσω, σε 10 χρόνια οι ανισότητες θα είναι πολλαπλάσιες» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα υψίρρυθμα ευρυζωνικά δίκτυα αποτελούν τον δρόμο για την είσοδο της χώρας στη σφαίρα της βιώσιμης ανάπτυξης. «Από την αρχή της κρίσης μηρυκάζουμε τον όρο ανάπτυξη. Το ερώτημα είναι πώς;  Στην ανάπτυξη αυτών των δικτύων και των τεχνολογιών βρίσκεται η απάντηση» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ψηφιακή Γεωργία σε 150.000 στρέμματα

Σε επίρρωση των ισχυρισμών του ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Ψηφιακής Γεωργίας που εφαρμόζεται πιλοτικά σε 150.000 στρέμματα και έχει μειώσει ήδη τα κόστη για τους αγρότες στο ένα τρίτο. «Ο αγρότης ξέρει που και πότε να ποτίσει, που και πότε να βάλει λίπασμα και έτσι εξοικονομεί ανθρώπινους πόρους, καύσιμα, λιπάσματα και νερό» ανέφερε. Ο υπουργός σημείωσε, μάλιστα, ότι αν μια περιοχή της Ελλάδας μείνει εκτός τότε οι αγρότες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παράξουν και οι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεϊατρικής που απαιτούν υψηλές ταχύτητες.

SHARE: