Παραδοχή Θεοδωρικάκου για την αστυνομική βαρβαρότητα στο Σύνταγμα – Εντολή για έρευνα στην ΕΛΑΣ

Παραδοχή Θεοδωρικάκου για την αστυνομική βαρβαρότητα στο Σύνταγμα – Εντολή για έρευνα στην ΕΛΑΣ
Επεισόδια στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να διενεργηθεί άμεσα έρευνα σχετικά με ενέργειες αστυνομικών στη συγκέντρωση της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.

Με εντολή που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα διενεργηθεί άμεσα έρευνα σχετικά με ενέργειες αστυνομικών -που απεικονίζονται σε βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο- κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, την περασμένη Κυριακή 5 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, ο κ.Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, για σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, θα είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Τα βίντεο που εκθέτουν την ΕΛΑΣ

Σε μέρες εθνικού πένθους, με την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει και να αποτυπώνεται στη μαζική ειρηνική διαδήλωση της Κυριακής στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή 15.000 ανθρώπων και την παρουσία πολλών μικρών παιδιών, η ελληνική αστυνομία έκανε και πάλι επίδειξη αναλγησίας, αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας.

Βίντεο ντοκουμέντο του NEWS 24/7 δείχνει αστυνομικούς της ομάδας “Δράση” εφορμούν, σαν συμμορία χούλιγκαν, εναντίον του πλήθους που είχε απομείνει στο Σύνταγμα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και παρά το ήρεμο κλίμα που επικρατούσε να πετούν κρότου λάμψης στα πόδια όσων βρίσκονταν στο σημείο.

Δείτε το βίντεο του NEWS 24/7:

Σε μία συγκέντρωση έντονης συναισθηματικής φόρτισης για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, με χιλιάδες κόσμου να εκφράζει την οδύνη του αλλά και την αγανάκτησή του για τις κρατικές παθογένειες που οδήγησαν στην τραγωδία, χωρίς όμως να συμβεί το παραμικρό, η αστυνομική βιαιότητα χτύπησε και πάλι, επιχειρώντας να διασπάσει την πορεία με τη γνωστή της μέθοδο.

Οι εικόνες εκθέτουν την αστυνομία και αποκαλύπτουν την αστυνομική αυθαιρεσία

Από το μεσημέρι της Κυριακής, πολλά βίντεο έχουν κατακλύσει τα social media από χρήστες που θέλουν να μοιραστούν την οργή τους για την βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι εικόνες εκθέτουν την αστυνομία και προδίδουν την αλόγιστη χρήση βίας προς τους πολίτες που θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά. Πριν καν τα δάκρυα για την τραγωδία στα Τέμπη στερέψουν, το πλήθος έγινε στόχος των ανδρών των ΜΑΤ και των αστυνομικών της ομάδας “Δράση”, που επιχείρησαν να επιβάλουν την…. τάξη.

Χημικά, κρότου λάμψης και ασύμμετρη βία παρά το γεγονός ότι στο στο κάλεσμα που απηύθυναν εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, ανταποκρίθηκαν μαθητές, φοιτητές, ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά.

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι το σημείο όπου δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης, επιχειρώντας να διασπάσουν τη συγκέντρωση και δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα