Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Νέα απώλεια για την κυβέρνηση. Παραίτηση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γ. Βερνίκο. Τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος, καθώς έχει μετοχές σε υπεράκτια εταιρεία.

Ο κ. Βερνίκος δήλωσε ότι αν γνώριζε ότι υπάρχει κώλυμα δεν θα είχε δεχθεί τη θέση. Η παραίτηση έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης τού παραιτηθέντος υφυπουργού.

Νωρίτερα, ο κ. Βερνίκος είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όπως έγινε γνωστό από πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε με την απόφασή του να παραιτηθεί.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωση του, επιτέθηκε κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας διευκρινίζοντας πως η ιδιότητα του μετόχου υπεράκτιας εταιρείας συνιστά ασυμβίβαστο με την υπουργική θέση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:

"Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά μέτοχοι offshore εταιριών;"

Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά Υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Όμως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας "VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A." με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίηση του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό;", καταλήγει το Δελτίο Τύπου.

SHARE:

24Media Network