Παραλήρημα Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής κατά των ομόφυλων ζευγαριών

Ο πρώην Χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Ο πρώην Χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος EUROKINISSI

Ο νοσταλγός του φασισμού είπε στη Βουλή ότι οι ομοφυλόφιλοι δικαιούνται να μεγαλώνουν μόνον κατοικίδια και όχι παιδιά. Έντονες αντιδράσεις από βουλευτές που κατήγγειλαν τη «ρητορική μίσους».

Θεατές ενός ακόμη ομοφοβικού ξεσπάσματος από τη Χρυσή Αυγή έγιναν οι βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Με αφορμή τη διάταξη που αναγνωρίζει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην αναδοχή παιδιών ο χρυσαυγίτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος επιτέθηκε με χυδαία γλώσσα κατά των ομοφυλόφιλων. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «βίτσιο» τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ομοφυλόφιλων. Μάλιστα υποστήριξε ότι τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ικανά να μεγαλώνουν μόνον κατοικίδια και όχι παιδιά. Απαίτησε δε «οι οικογένειες να έχουν μαμά και μπαμπά».

ADVERTISING

Τις αναφορές του Π. Ηλιόπουλου καταδίκασε η Αννέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε ότι ο χρυσαυγίτης περιγράφει ως «ανώμαλους» τους ομοφυλόφιλους. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να μένει αναπάντητη αυτή η «ρητορική μίσους». Τις χυδαιότητες του χρυσαυγίτη καταδίκασαν επίσης η Τασία Χριστοδουλοπούλου και η Σία Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Χρυσή Αυγή, Αναδοχή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Εγκρίθηκε στην Επιτροπή η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

SHARE:

24Media Network