Παρασκευόπουλος για Παπαντωνίου: Ο Σημίτης έχει ευθύνη να τοποθετηθεί

Παρασκευόπουλος για Παπαντωνίου: Ο Σημίτης έχει ευθύνη να τοποθετηθεί
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος eurokinissi

Η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τόνισε στον News 24/7 στους 88,6 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι λίστες, όπως η λίστα Λαγκάρντ είναι σοβαρό αποδεικτικό μέσο, καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί το ξέπλυμα χωρίς τα στοιχεία με τις κινήσεις των λογαριασμών που βρέθηκαν, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Σκληρό Ροκ επί 2” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου.

Όπως είπε, ο κ. Παρασκευόπουλος το πέρασμα της υπόθεσης από τη Βουλή έδειξε ότι η μόνη κατηγορία που μένει ανοιχτή είναι αυτή για το ξέπλυμα, η οποία, όπως πρόσθεσε υπήρχε από το 1995.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, επί της θητείας του οποίου διετέλεσαν υπουργοί Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως υπάρχει ευθύνη για να τοποθετηθεί και να πει δυο λόγια, διευκρινίζοντας πως η πολιτική ευθύνη με νομικούς όρους “είναι άλλο πράγμα”.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των κομμάτων για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ο Νίκος Παρασκευόπουλος ανέφερε πως “αξιόπιστη συγγνώμη είναι αυτή που δίνεται με έργα και αλλαγή συμπεριφοράς” και πως η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της για συνταγματική αναθεώρηση και το νόμο περί ευθύνης υπουργών που, όπως είπε, λειτουργεί ως συγχωροχάρτι.

Στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί καταγγελιών του Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματοδότηση από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτ Σόρος, είπε πως καλό είναι να μη λέγονται τέτοια πράγματα αν δεν υπάρχουν αποδείξεις και τεκμηρίωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα