Παρασκευόπουλος: Να υπερασπιστούμε την πολιτική στις φυλακές με όλες μας τις δυνάμεις

Παρασκευόπουλος: Να υπερασπιστούμε την πολιτική στις φυλακές με όλες μας τις δυνάμεις
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος Eurokinissi

Αντιδράμε στις επιθέσεις Μητσοτάκη ενοχικά, είπε ο πρώην υπουργός. Ζήτησε να υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ πιο ενεργά το νόμο που φέρει το όνομα του, δείχνοντας ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει επαρκής στήριξη. Συγκλονισμένος με το θάνατο των 11 μεταναστών σε τροχαίο.

Με αναφορά στο τραγικό τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 11 μετανάστες, ξεκίνησε την παρέμβαση του στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.

“Υπάρχουν άνθρωποι που αυτό μπορεί να το ξεπεράσουν γρήγορα επειδή έχει να κάνει με μετανάστες. Εμείς είμαστε συγκλονισμένοι” τόνισε.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του ίδιου και άλλων στελεχών στα υπόγεια της Κοραή όπου είδαν τους χώρους κράτησης της Κομανταντούρ. “Είδαμε ότι θύματα και δράστες ήταν Ελληνες και τα αφεντικά ήταν οι Γερμανοί αλλά και τα θύματα και οι δράστες ήταν Έλληνες” είπε και συνέχισε: “Ο ανθρωπισμός είναι στοιχείο της ταυτότητας μας, αυτό που έχει υπερασπίσει η αριστερά τόσα χρόνια”.

Ο κ.Παρασκευόπουλος τόνισε: “Δεν έχει ο ανθρωπισμός καθόλου ανταγωνιστική σχέση με την οικονομία η οποία είναι απαραίτητη για να έχουμε ψωμί, παιδεία και ελευθερία. Όμως στα θέματα του ανθρωπισμού να δώσουμε τη σημασία που έχει”.

Και συνέχισε: “Ακούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ειρωνεύεται τις παρεμβάσεις που κάναμε στις φυλακές, να λέει για περιστρεφόμενες πόρτες. Εχω την αίσθηση ότι ακούμε τις επιθέσεις του Μητσοτάκη ενοχικά. Η σωστή αντίδραση είναι να λέμε ναι, προσπαθούμε να τις κάνουμε να έχουν περιστρεφόμενες πόρτες, οι άνθρωποι που μπαίνουν, να βγαίνουν να επανεντάσσονται. Να του θυμίζουμε ότι έχει μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα εξαιτίας αυτής της πολιτικής μας”.

Ο πρώην υπουργός κατέληξε: “Εάν χτυπούν αυτή την πολιτική για τις φυλακές χαρακτηριστικό της ακροδεξιά τους ατζέντας είναι ότι δεν πιστεύουν στην επανένταξη πιστεύουν μονο στον κοινωνικό αποκλεισμό. Φυλακή; Αποθήκη. Ξένος; Διώξιμο. Πρέπει λοιπόν να υπερασπίσουμε αυτή την πολιτική με όλες μας τις δυνάμεις.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα