Τροχαίο στην Καβάλα με 11 νεκρούς: Τρεις στο πορτ μπαγκάζ, μη αναγνωρίσιμο το ΙΧ

Τροχαίο στην Καβάλα με 11 νεκρούς: Τρεις στο πορτ μπαγκάζ, μη αναγνωρίσιμο το ΙΧ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών ελέγχων για έλεγχο.

Αδιανόητο τροχαίο έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου στην παραλιακή Εγνατία.

Ένα αυτοκίνητο που μετέφερε πρόσφυγες συγκρούστηκε με φορτηγό. Μετά τη σύγκρουση εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τα δύο αυτοκίνητα κάηκαν και οι νεκροί είναι τουλάχιστον 11, όλοι τους μετανάστες. Καλά στην υγεία του ο οδηγός του φορτηγού, κάτοικος Κάρυανης.

 

Όπως δήλωσε στο News 24/7 άνθρωπος της εφημερίδας “Πρωινή” που έφτασε πρώτος στο σημείο, στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος υπήρχαν τρεις μετανάστες. Η αστυνομία δεν μπόρεσε μάλιστα να αναγνωρίσει ούτε καν το μοντέλο του οχήματος. Όπως μας ανέφερε, πριν λίγο καιρό είχε σημειωθεί κι άλλο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς μετανάστες κοντά στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Δήλωσε ακόμη πως είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να στοιβάζονται μετανάστες με αυτόν τον τρόπο σε ΙΧ που έρχονται από την Τουρκία ή την Κομοτηνή.

 

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις πέντε ο πρωί, στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας – παραλίας Οφρυνίου στο ύψος της περιοχής Σαρακήνα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι έντεκα παράτυποι μετανάστες, ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο.

 

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα. Οι έντεκα επιβαίνοντες του ΙΧ δε μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί. Ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, ελληνικών στοιχείων ταυτότητας, την τελευταία στιγμή μπόρεσε να εγκαταλείψει το όχημα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών ελέγχων για έλεγχο. Έτσι, είναι πιθανό να ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα πριν συγκρουστεί.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων στο βαν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν την ταυτότητά τους και απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση και συγκέντρωση γενετικού υλικού (DNA).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα