Παρέμβαση Λινού για τις συνθήκες φιλοξενίας των διασωθέντων του ναυαγίου στην Πύλο

Παρέμβαση Λινού για τις συνθήκες φιλοξενίας των διασωθέντων του ναυαγίου στην Πύλο
Στην Καλαμάτα η Αθηνά Λινού Eurokinissi

Στην Καλαμάτα μετέβη το πρωί της Πέμπτης (15/06) η Αθηνά Λινού, προκειμένου να ενημερωθεί για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου. Οι παρεμβάσεις της για τις συνθήκες φιλοξενίας των διασωθέντων.

Παρέμβαση για τις συνθήκες φιλοξενίας των δεκάδων διασωθέντων του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε ανοικτά της Πύλου, έκανε η Αθηνά Λινού κατά την επίσκεψή της στην Καλαμάτα.

“Οι συνθήκες, αν και δεν θέλω να προσβάλω τον δήμαρχο, δεν είναι και οι συνθήκες τις οποίες ακόμη και σε μια φυλακή ευρωπαϊκού χώρου, θα έπρεπε να βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι. Είναι θύματα, δεν είναι ότι έχουν κάνει και κάτι. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν με κανέναν. Ακόμη και τουαλέτα να θέλουν να πάνε, δεν ξέρουν πώς να το ζητήσουν, δεν ξέρουν ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά”, δήλωσε αρχικά η Αθηνά Λινού.

“Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους με κανέναν τρόπο, είναι οπωσδήποτε πολλοί από αυτούς σε ψυχολογικό σοκ, δεν υπάρχουν ψυχολόγοι. Οπότε, πώς λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι φιλοξενούνται μια χαρά; Αν ήταν ο αδερφός μου, αν ήταν το παιδί μου, θα το έβαζα στην αποθήκη μου, με ένα στρώμα, χωρίς ρούχα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς τη δυνατότητα να κάνει ένα μπάνιο;”, συνέχισε.

Και κατέληξε, λέγοντας: “Ναι, είναι σκληρές οι συνθήκες και έχουμε περάσει και πιο σκληρές, αλλά αυτοί είναι όλοι κι όλοι 70 άνθρωποι. Οι άλλοι, αν έβγαζε ανακοίνωση ο δήμος ότι θέλουν να τους τοποθετήσουν σε σπίτια κατοίκων, θα βρίσκονταν αμέσως σπίτια για να τους φιλοξενήσουν”.

Δείτε το βίντεο του 24MEDIA LAB:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα