Παρέμβαση Παυλόπουλου για αποτροπή Grexit ζητά εμμέσως ο Βενιζέλος.

Παρέμβαση Παυλόπουλου για αποτροπή Grexit ζητά εμμέσως ο Βενιζέλος.
Συζήτηση και ψηφοφρία στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τον "Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Κοινωνικών Πολιτικών", την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Χαρακτήρισε μόνη λύση τις εκλογές και κάλεσε την κυβέρνηση να μην σύρει τη χώρα μέχρι τον Ιούνιο. Τάχθηκε υπέρ τροπολογίας για διάσωση του ΔΟΛ.

Την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου για την αποτροπή ενδεχόμενου δημοψηφίσματος ή διεξαγωγής εκλογών με δίλημμα την επιστροφή στη δραχμή ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να τον κατονομάσει, να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο “καταστροφικού” δημοψηφίσματος ή εκλογών γύρω από το εθνικό νόμισμα. «Δεν θα επιτραπεί να έχουμε τέτοιου τύπου εξελίξεις. Όλοι όσοι έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη για μια συντεταγμένη Πολιτεία οφείλουν εγκαίρως να το πουν και να αντιδράσουν» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να μην παρατείνει τη διαπραγμάτευση μέχρι τον Ιούνιο.  «Μην σχεδιάζετε να σύρετε τη χώρα μέχρι τον Ιούνιο τη χώρα σε μια μακρά αναμονή που τρώει της σάρκες της οικονομίας και του έθνους» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και την κάλεσε να λάβει διδάγματα από την εμπειρία του παρελθόντος. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις εκλογές «μόνη λύση» για τα προβλήματα της χώρας. «Η χώρα θέλει άλλη κυβέρνηση, άλλη Βουλή, άλλους συσχετισμούς. Χωρίς εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση» ξεκαθάρισε.

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της διάσωσης του ΔΟΛ μέσω νομοθετικής ρύθμισης (τροπολογία).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα