Παρίσι: Συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ

Παρίσι: Συνάντηση Τσίπρα, Ολάντ, Μοσκοβισί

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ. Νωρίτερα ξεναγήθηκε στο πρωτότυπο συνεργατικό σούπερ μάρκετ "La Louve".

Συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Πιερ Μοσκοβισί, είχε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως ο ίδιος έγραψε: "Συνάντηση στο Παρίσι με τον φίλο της Ελλάδας, πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Είχαμε πολλά να πούμε για το χθες μα ακόμη περισσότερα για το σήμερα και το αύριο. Συζητήσαμε για το μέλλον της Ευρωζώνης, το προσφυγικό και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Και φυσικά για την Αριστερά στην Ευρώπη που πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της με ενότητα και περισσότερη τόλμη".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο Παρίσι, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης επίσκεψη με ξενάγηση στο πρωτότυπο συνεργατικό σούπερ μάρκετ «La Louve».

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο σούπερ μάρκετ «La Louve», πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, ο Αλ. Τσίπρας ξεναγήθηκε από ιδρυτικά μέλη του εξαιρετικά πετυχημένου συνεργατικού εγχειρήματος. Το σούπερ μάρκετ αριθμεί πλέον 8.000 μέλη που ψωνίζουν καθημερινά, συμμετέχοντας παράλληλα στη χρηματοδότηση, τη διοίκηση και τη λειτουργία της επιχείρησης. Τα μέλη εργάζονται τρεις ώρες το μήνα και μπορούν να αγοράζουν ποιοτικά προϊόντα ακόμη πιο φθηνά.

Στο πρωτότυπο συνεργατικό σούπερ μάρκετ
Στο πρωτότυπο συνεργατικό σούπερ μάρκετ "La Louve" ξεναγήθηκε ο Τσίπρας

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, κατά την ξενάγηση, οι ιδρυτές και εργαζόμενοι εξήγησαν πώς οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, ενώ το εγχείρημα έχει την υποστήριξη του Δήμου Παρισίου και τα κέρδη επενδύονται ξανά στο σούπερ μάρκετ.

Ο τρόπος διαχείρισης επιτρέπει ανταγωνιστικές και εξαιρετικά χαμηλότερες τιμές, ενώ στόχος αυτής της συνεργατικής επιχειρηματικής ιδέας είναι και η ευαισθητοποίηση των μετόχων σε περιβαλλοντολογικά θέματα, αλλά και σε θέματα ανταλλαγής και αλληλεγγύης, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: