ΠΑΣΟΚ για Ασημακοπούλου: “Μείζον πολιτικό και νομικό ζήτημα”

Διαβάζεται σε 3'
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ EUROKINISSI

“Σκάνδαλο” χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση με τα email που απέστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για ένα “μείζον πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα”.

Στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις καταγγελίες για διαρροή των email κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της, αναφέρθηκε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η βουλεύτρια του κόμματος επεσήμανε καταρχήν πως η όλη διαχείριση της θεσμοθέτησης -κυρίως με την νυχτερινή αιφνιδιαστική τροπολογία- και όπως φαίνεται τώρα και της εφαρμογής του νόμου περί της επιστολικής ψήφου από την κυβέρνηση, είναι εξαιρετικά προβληματική.

«Μια εκλογική “μπίζνα” με τους απόδημους συνοψίζει την όλη κατάσταση, ενώ ευθέως τίθενται ερωτήματα για το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών, όπως και του μονομερούς επηρεασμού των ψηφοφόρων, κάτι που είναι a priori μη σύννομο , όσο και πρωτοφανές στη Μεταπολίτευση», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, μετά τις δημόσιες καταγγελίες εκατοντάδων εκλογέων του εξωτερικού, ενώ έθεσε ερωτήματα για το πώς έφτασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή τα e-mails, που ήταν συνδεδεμένα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, γεγονός που καθιστά αδιαμφισβήτητα συνυπεύθυνη και την υπουργό Εσωτερικών».

Περαιτέρω και σε σχέση με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας, με την οποία θέτει «εκτός εκκλησίας» τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Αυλωνίτη η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε ότι «η Εκκλησία έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις της για κάθε κοινωνικό ή πνευματικό θέμα, αλλά το δικαίωμα έκφρασης του κάθε βουλευτή είναι θεσμικά κατοχυρωμένο και αδιαμφισβήτητο. Η, δε, συμμετοχή ή όχι των πολιτικών και των βουλευτών στα μυστήρια και τις θρησκευτικές τελετές δεν μπορεί από κανένα να χρησιμοποιείται τιμωρητικά.

Προσωπικά θεωρώ πως ο χώρος της Εκκλησίας είναι ο χώρος που κηρύσσεται η αγάπη. Είναι ο χώρος που πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους, προκειμένου να βρουν στήριγμα και γαλήνη. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη απόφαση ήταν απαράδεκτη», τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο., για να συμπληρώσει πως: «η Εκκλησία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Και πραγματικά με ξεπερνά το ότι χρειάζεται κάποιος να λάβει ‘’ειδική άδεια’’, για να μπει στον χώρο λατρείας του Θεού του…».

Σε ό,τι αφορά στην στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε πως η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποτέλεσε έναυσμα για μια εποικοδομητική συζήτηση ενώ ως προς τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα, η Γραμματέας της Κ.Ο. σημείωσε πως επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου το ΠΑΣΟΚ έχει παγιωμένη στάση και θέση.

Περαιτέρω, δε, ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη πρόταση την οποία καταθέτει στο δημόσιο διάλογο και αφορά τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας, παρακολούθησης και όρων, για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και όχι για τα παραρτήματα ιδιωτικών πανεπιστημίων, που λειτουργούν προτάσσοντας εμπορικούς και επιχειρηματικούς όρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα