Αυξάνονται και πληθύνονται: Νέα στοχοποίηση βουλευτών από την Εκκλησία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διαβάζεται σε 3'
Διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών EUROKINISSI

Στο “στόχαστρο” της Εκκλησίας μπαίνουν όλο και περισσότεροι βουλευτές που στήριξαν με την ψήφο τους το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η Μητρόπολη Κέρκυρας έθεσε εκτός δύο βουλευτές. Οργή στο ΠΑΣΟΚ.

Πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά στοχοποίησης βουλευτών -και γενικότερα πολιτικών προσώπων- που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πέραν της γενικότερης στάσης της Εκκλησίας το διάστημα πριν διεξαχθεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου, η “αρχή” έγινε από αρχιμανδρίτη στην Ηλιούπολη, ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων “απάνθρωπο”, επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο.

Νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μην γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών -όπως συνηθίζεται- ούτως ώστε να μην μπορούν να παραστούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, σε μια σκοταδιστική απόφαση.

Η στάση αυτή συνεχίζεται πλέον και με την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας, η οποία έθεσε ουσιαστικά εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) αλλά και τον Χρήστο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ), επειδή ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη, εκφράζεται η βαθιά απογοήτευσή της για την στάση που κράτησαν οι δύο βουλευτές, ενώ τους ζητείται… να μετανοήσουν καθώς, παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, το υπερψήφισαν.

“Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα. Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας… Τους καλούμε να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Οργισμένη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Η παραπάνω ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας έφερε την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με το κόμμα να την χαρακτηρίζει “απαράδεκτη και καταδικαστέα”.

“Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.

Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα