ΠΑΣΟΚ κάνει αντιπολίτευση εξ αριστερών: Τα έδωσαν όλα, χωρίς αυταπάτες

Daily life in Athens, Greece on Jan. 13, 2016. /       , 17  2016.
Daily life in Athens, Greece on Jan. 13, 2016. / , 17 2016. SOOC

Το «όνειρο του κ. Σόιμπλε» για την διαρκή επιτροπεία της χώρας, γίνεται πραγματικότητα, υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup

Το ερώτημα γιατί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «πανηγυρίζουν» για την προσυμφωνία στο χθεσινό Eurogroup, θέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ανακοίνωση της, αντιπολιτευόμενη εξ αριστερών το Μαξίμου, το οποίο κατηγορεί ότι ανοίγει το δρόμο για μόνιμη επιτροπεία της χώρας.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αυτό συνεπάγεται ο μόνιμος Μηχανισμός Αυτόματων Περικοπών (αν δεν υλοποιούνται οι «στόχοι») που θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής, σε προσυμφωνημένα «πεδία». Μεταξύ των οποίων και οι μισθοί και οι συντάξεις (που δήθεν διασφάλισε το σχέδιο νόμου του «περήφανου» Κατρούγκαλου), όπως προσθέτει η ανακοίνωση.

"Δέσμευσαν την χώρα με πρόβλεψη Συμπληρωματικού Μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν την φτώχεια, (supplemental MOU στο κείμενο του Eurogroup) και τα οποία τίθενται άμεσα ως προαπαιτούμενα. Προχώρησαν στην υπόσχεση άμεσης ψήφισης της φοροκαταιγίδας των έμμεσων φόρων, της διάταξης για την πώληση των κόκκινων δανείων (με προσωρινή μόνο προστασία της Α’ κατοικίας ως 31-12-2017) και το νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων το οποίο ουσιαστικά θα ελέγχεται από την τρόικα. Έλαβαν την υπόσχεση από τους εταίρους για «κατευθυντήριες αρχές» για το χρέος μετά όμως το 2018 και με πρόσθετα μέτρα για να εφαρμοστεί η όποια αναδιάρθρωση. Τίποτε δηλαδή περισσότερο από την απόφαση του Eurogroup το 2012, και μάλιστα όπως φαίνεται με χειρότερους όρους", συνεχίζει η ανακοίνωση συμπεραίνοντας ότι:

"Στις 24/05 θα «γυρίσουμε σελίδα» ….μπαίνοντας στην εποχή αυτοματοποιημένων μέτρων λιτότητας, με περικοπές μισθών και συντάξεων. Χωρίς «υπερήφανες διαπραγματεύσεις», απλά  με το πάτημα ενός κουμπιού. Πέσαμε και στην «Σκύλλα και στην Χάρυβδη». Το «όνειρο του κ. Σόιμπλε» για την διαρκή επιτροπεία της χώρας, γίνεται πραγματικότητα. Τα έδωσαν όλα. Και αυτή τη φορά χωρίς αυταπάτες".

Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι δική του ξεχωριστή ανακοίνωση έβγαλε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν πρότασης που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Φώφη Γεννηματά χθες κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία μετά το Eurogroup, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί αύριο στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη συμφωνία.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, Χρέος, Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Η διαπλοκή έπαιξε κι έχασε. Πρώτη φορά καλές ειδήσεις

SHARE:

24Media Network