ΠΑΣΟΚ: Με φόρους το ποδαρικό Τσίπρα για το 2017

ΠΑΣΟΚ: Με φόρους το ποδαρικό Τσίπρα για το 2017

Για αυξήσεις φόρων και εισφορών και παράταση του κόφτη και μετά το 2018 κάνει λόγο ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα

“Το ποδαρικό του κ. Τσίπρα το 2017 ήταν αναμενόμενο, γιατί είχε ετοιμαστεί από καιρό και αποτελεί επανάληψη αυτού που ξέρει και μπορεί”, σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρει ειδικότερα ότι με το νέο έτος έρχονται:

Νέοι έμμεσοι φόροι, αυτή τη φορά στα καύσιμα, τον καφέ, τα τσιγάρα, το τηλέφωνο και το internet.

Αυξημένες εισφορές για εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες,αγροτες και επιστήμονες με το φορο-ασφαλιστικό.

Αύξηση προκαταβολής φόρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αύξηση των συντελεστών για τις πιο παραγωγικές επιχειρήσεις.

Νέες μειώσεις και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

“Οι συνέπειες των μέτρων στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία είναι δεδομένες και άκρως αρνητικές.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση είναι ότι με την πολιτική της υπονομεύει όχι μόνο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, αλλά και τον τομέα των εσόδων για τα οποία επαίρεται.

Αποκομμένοι από την πραγματικότητα και αγκαλιά με  τις εμμονές και τις ιδεοληψίες τους, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι θα εισπράξουν τα  αντίθετα από αυτά που επιδιώκουν”, υποστηρίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

“Ίσως γι' αυτό ο κ. Τσακαλώτος μας ενημέρωσε προχθές ότι συζητάνε την παράταση του "κόφτη" και μετά το 2018, επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι η εφαρμογή του δεν κινείται πια στη σφαίρα της θεωρίας και του απώτερου μέλλοντος”, συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας:

“Η διετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύεται μια περίοδος που σύντομα όλοι θα θέλουν να ξεχάσουν, όπως τους εφιάλτες στα όνειρα.

Ξεκίνησαν με την κατάρρευση όλων των προσδοκιών που είχαν καλλιεργήσει με τα μεγαλειώδη ψέματα τους και μας επέστρεψαν στην ύφεση.

Συνέχισαν με την παράδοση της δημόσιας περιουσίας, του εθνικού μας πλούτου και των Τραπεζών στους ξένους.

Και σήμερα με την απεμπόληση των κεκτημένων του 2012 για το χρέος, τα θηριώδη πλεονάσματα για πολλα χρόνια και τον "κόφτη" διαρκείας, εγκλωβίζουν τη χώρα και τους πολίτες σε ένα αδιέξοδο.”

Και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει με μία έμμεση αναφορά στην ανάγκη εκλογών: “Όσο παραμένουν στην κυβέρνηση, τόσο μεγαλώνει το αδιέξοδο, γι' αυτό όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network