Πατούλης για Γλέζο: “Μια ολόκληρη γενιά ορφάνεψε”

Πατούλης για Γλέζο: “Μια ολόκληρη γενιά ορφάνεψε”
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης Eurokinissi

Το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Μανώλη Γλέζο έστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Το δικό του αντίο στον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, Μανώλη Γλέζο που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας (30/3) είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη δήλωσή του ανέφερε: “Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος αγωνιστής, ένας ήρωας που αποτελεί για την εποχή μας σύμβολο. Μια ολόκληρη γενιά ορφάνεψε. Ο Μανώλης Γλέζος έβαλε τη σφραγίδα του στην Ελληνική ιστορία, τόσο με την ηρωική πράξη του να κατεβάσει, μαζί με τον Λάκη Σάντα, τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από την Ακρόπολη τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 1941, όσο και με τη διαχρονική αγωνιστική και πολιτική του πορεία. Ανυπότακτος, ευγενής, με καθαρότητα σκέψης και λόγου, κατάφερε να έχει το σεβασμό όχι μόνο των συντρόφων του, αλλά και κάθε δημοκρατικού πολίτη της χώρας μας.

Η απώλειά του μας κάνει όλους φτωχότερους. Με τη στάση, όμως, της ζωής του μας κάνει πλουσιότερους ως Έλληνες. Αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο ενεργού πολίτη. Ένα σύμβολο αντίστασης σε κάθε μορφή βίας και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπηρέτησε με συνέπεια τις ιδέες του και αποτέλεσε υπόδειγμα πολιτικού. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα