Πατριδοκαπηλία στον βωμό των εκλογών

Πατριδοκαπηλία στον βωμό των εκλογών
"Λογικές μαφίας" αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τις προειδοποιήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη πρός την μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης

Επιμένει η Ν.Δ να εμπλέκει ευαίσθητα εθνικά θέματα στην προεκλογική αντιπαράθεση προκειμένου να αντιστρέψει τους εκλογικούς συσχετισμούς στην Ροδόπη. Στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Την θεσμική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που συναντήθηκε εκτάκτως σήμερα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμα, προκάλεσε η επιμονή της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνον να εμπλέκει στην προεκλογική αντιπαράθεση ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συγκεκριμένα αυτό της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ροδόπη.

Θυμίζουμε ότι με απανωτές δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στηριχθεί από του Τουρκικό Προξενείο, επικαλούμενος μάλιστα υπεύθυνη ενημέρωση «φωτογραφίζοντας» έτσι την ΕΥΠ. Αυτά ενώ προκάλεσε την κοινή γνώμη η κυνική παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη που απευθυνόμενη στην μουσουλμανική μειονότητα προειδοποίησε για επιπτώσεις εφόσον δεν υπερψηφιστεί η Ν.Δ στις επερχόμενες εκλογές.

Θυμίζουμε πως στον νομό Ροδόπης στις εκλογές της 21ης Μαίου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 33,1% έναντι 27% της Ν.Δ. Αποτέλεσμα που – όπως όλα δείχνουν- η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει. Ακόμη και αν ο «θόρυβος» που δημιουργεί, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ πεποιθήσεις περί «τουρκικής μειονότητας» της οποίες συνεχώς διαψεύδει, εμφανώς δεν λειτουργεί υπέρ των λεγόμενων «εθνικών συμφερόντων».

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιωάννη Σαρμά αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.30 κι όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις αυτής της τακτικής. Αξιώνοντας –ίσως- και μία παρέμβαση το υπηρεσιακού πρωθυπουργού στην κατεύθυνση του να σταματήσει η προεκλογική εκμετάλλευση τέτοιους είδους ζητημάτων.

Τα 3 στοιχεία της πρωτοβουλίας Τσίπρα

Το πρώτο στοιχείο που αναδεικνύει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό είναι η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί με θεσμικό τρόπο αλλά και υπεύθυνα απέναντι σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα. Σε αντίθεση – όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δίχως κανέναν δισταγμό «ρίχνει» τέτοιου είδους θέματα στην προεκλογική «αρένα».

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο Ιωάννη Σαρμάς, εξαιτίας της θέσης του είναι και ο – προσωρινός έστω- επόπτης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων. Μια υπηρεσία που επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενέπλεξε στην προεκλογική αντιπαράθεση, επικαλούμενος την γνώση πληροφοριών προερχόμενων από αυτή. Αυτά ενώ ήδη το κυρός της ΕΥΠ έχει πληγεί με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας μέσω του σκανδάλου των υποκλοπών.

Το τρίτο στοιχείο είναι ο προειδοποιητικός χαρακτήρας την παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα. Προσφεύγοντας στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πως «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για τις πρακτικές που ακολουθούνται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εκτιμούν πως για να συκοφαντήσει τον βασικό της αντίπαλο η Ν.Δ δεν διστάζει να «ανοίγει θέματα» που έχουν επιλυθεί εδώ και δεκαετίες. Κάθε άλλο παρά συμβάλλοντας στην αναγκαιότητα της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων.

Η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη

Ερώτημα αποτελεί αν ο Αλέξη Τσίπρας πρόκειται να θέσει στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και το ζήτημα που σχετίζεται με τις πρόσφατες αναφορές της Ντόρας Μπακογιάννη, αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη και κορυφαίου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Θυμίζουμε ότι η Ντ.Μπακογιάννη επικαλέστηκε την ιδιότητά της ως πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Θράκη προκειμένου να …προειδοποιήσει την μουσουλμανική μειονότητα στην Ροδόπη πως «θα είναι δύσκολα τα πράγματα» εάν δεν υπερψηφιστεί στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για μία δημόσια τοποθέτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξη Τσίπρας σε δηλώσεις του μίλησε για πρακτικές μαφίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ». Μάλιστα συνολικά για το ζήτημα της Ροδόπης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 – 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή».

Αυτά ενώ ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του έχει θέσει το σύνολο των προβληματικών διαστάσεων των πρακτικών της Ν.Δ. Όπως ανέφερε «η ΝΔ διολισθαίνει σε σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος, βάζει την Ελλάδα σε κίνδυνο και εξευτελίζει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Άραγε ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν αισθάνεται την ανάγκη να προστατεύσει στοιχειωδώς ό,τι έμεινε από το κύρος της; Για την υπηρεσιακή Κυβέρνηση είναι ανεκτά αυτά τα επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης;». Σημείωσε επίσης πως «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη ΝΔ στον ακροδεξιό κατήφορο που προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα και τις εξελίξεις στη Θράκη. Θα βρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε δημοκρατικό και σώφρονα πολίτη απέναντί τους. Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να αντιληφθούν το κακό που κάνουν στην πατρίδα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα