Παυλόπουλος: Δεδομένη η συμπαράσταση στα θέματα του Πολιτισμού

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ανταποκρινόμενος στη βοήθεια που του ζητήθηκε για τη δημιουργία ενός προγράμματος για τα παιδιά και τους νέους, σε σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κ. Ζορμπά ζήτησε τη συμπαράσταση του Προέδρου στη δημιουργία ενός προγράμματος για τα παιδιά και τους νέους, σε σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες, αλλά και την κουλτούρα της καθημερινής ζωής.

«Εάν δεν βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε σε ένα πολυπολιτισμικό πια περιβάλλον θα συναντήσουμε δυσκολίες» σημείωσε η νέα υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και απευθυνόμενη στον κ. Παυλόπουλο είπε: «Έχει πολλή σημασία για μας και υπολογίζω στην συμπαράστασή σας και στις πρωτοβουλίες που μπορείτε να πάρετε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πολιτισμού, από την πλευρά του, εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε ό,τι αφορά τα θέματα του Πολιτισμού και τόνισε ότι αυτή είναι δεδομένη από τον κάθε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού πρέπει να έχουν κατά νου, ιδίως σ' αυτούς τους καιρούς, ότι μέσα στην κρίση που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη, ο ελληνικός πολιτισμός, ως πυλώνας του ευρωπαϊκού πολιτισμού, έχει ιδιαίτερη σημασία μέσα από τις αρχές και τις αξίες του, που πρέπει να τις υπερασπισθούμε.

«'Αρα, καθένας που βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού στην Ελλάδα πρέπει να ξέρει ότι όταν υπερασπίζεται τον ελληνικό πολιτισμό, όπως είναι το χρέος του, ουσιαστικά υπερασπίζεται και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Και μάλιστα, σε μια πολύ κρίσιμη ώρα, που τον έχει ανάγκη η Ευρώπη και το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Το πιστεύω αυτό βαθιά και νομίζω ότι είναι κοινή συνείδηση σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Αυτό κάνει βεβαίως μεγαλύτερες τις ευθύνες μας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόεδρος Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
SHARE: