news 24/7

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η επιβίωση της ΕΕ εξαρτάται από την αντοχή των θεσμών

Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, αποτελεί την αναντικατάστατη θεσμική βάση, πάνω στην οποία στηρίζεται το όλο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και από τον σεβασμό της οποίας εξαρτάται η τελική ενοποίησή του, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της όποτε το κρίνει σκόπιμο. Τι είπε για πΓΔΜ και Κυπριακό

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018.

ΠτΔ: Η επικυριαρχία του "οικονομικού" επί του "θεσμικού" συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την Δημοκρατία

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Ίδρυμα έχει τις απαιτούμενες δυνατότητες να επεξεργασθεί εκείνες τις μεθόδους και πρακτικές, με τις οποίες η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει στην υπηρεσία του ανθρώπου και του κοινωνικού συνόλου.

Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Συμφωνία των Πρεσπών και η θέση για τη διευκρινιστική δήλωση

Η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων δικαιώνει τις επιφυλάξεις του Προκόπη Παυλόπουλου για την εκ μέρους του Ζάεφ αυθαίρετη ερμηνεία της Συνθήκης των Πρεσπών.

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή ΠτΔ από τον λαό, αν δεν "βγουν" 180 σε εξάμηνο

Τι αποφάσισε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ψηφοφορία ανά μήνα για έξι μήνες για να επιτευχθεί πλειοψηφία 180, διαφορετικά απευθείας εκλογή. Δεν καταργείται το άρθρο 3 για επικρατούσα θρησκεία, παρά τις διαφωνίες Φίλη και άλλων βουλευτών

Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα

RAI: Εικόνα -σύμβολο ο εναγκαλισμός Παυλόπουλου -Ματαρέλα

"Η ημέρα αυτή θέλησε να επιβεβαιώσει τη βούληση να συνεχίσουμε την πορεία μας και να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο επανάληψης των λαθών του παρελθόντος" σημειώνει μεταξύ άλλων η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας.

Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου και του Ιταλού Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα

Παυλόπουλος: Το ΟΧΙ του 1940 εμπνέει τον αγώνα απέναντι στους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού

Ισχυρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολούθησε μαζί με τον ομόλογό του της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου και του Ιταλού Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα

Το μήνυμα του πιλότου F-16 και η απάντηση του Παυλόπουλου

"Ας ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία" είπε ο πιλότος μέσα από το αεροσκάφος, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει "είμαστε υπερήφανοι για τις ικανότητές σας και το θάρρος σας".

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύνδεση εκλογής Προέδρου από εκλογές, διακριτοί ρόλοι Κράτους- Εκκλησίας

Φρένο στη νεοφιλελεύθερη απαξίωση της πολιτικής η αναθεώρηση του Συντάγματος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι θεσμικές τομές και τα σενάρια κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου. Αποσυνδέεται η εκλογή ΠτΔ από εκλογές. Δύο προσεγγίσεις για τρόπο εκλογής ΠτΔ και διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους

Εικόνα από το εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου

Αποσυνδέεται η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τις εκλογές

Σήμερα αποφασίζει η Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, για την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης που θα καταθέσει. Δεύτερες σκέψεις για την απευθείας εκλογή Προέδρου από το λαό, όπως και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής δημοψηφισμάτων. Καθιέρωση της απλής αναλογικής, εποικοδομητική πρόταση δυσπιστίας, κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, παραμονή νερού και ενέργειας στο κράτος.

Ζ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελληνική Επαναστάση του 1821 με θέμα: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως»

Το φιλελεύθερο πνεύμα του Συντάγματος της Τροιζήνας ανέδειξε ο Πρ. Παυλόπουλος

Ο ΠτΔ μίλησε στο Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, σημειώνοντας ότι βασικές ρυθμίσεις και αρχές που υιοθέτησε το ”Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδας” άφησε το στίγμα του σε όλα, σχεδόν, τα μεταγενέστερα δημοκρατικά Συντάγματα της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Όχι" στην απευθείας από το λαό εκλογή του ΠτΔ

"Όταν μιλάμε για ένα "ιδανικό" σύστημα πολιτειακής οργάνωσης, πριν απ’ όλα "πρέπει να σκεφτόμαστε για ποιον λαό αυτό προορίζεται, σύμφωνα με την ιδιοσυστασία του και την παράδοσή του", επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την εισαγωγική του ομιλία στο συνέδριο Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ο πολιτικός ταγός καταξιώνεται ιστορικώς όταν επιδιώκει να είναι χρήσιμος για το δημόσιο συμφέρον

Επίτιμος δημότης του δήμου Παπάγου-Χολαργού ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ του απονεμήθηκε και το "Βραβείο Περικλέους".

Φωτογραφία από το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊμάιερ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι απαιτήσεις της Ελλάδας

"Τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως, αλλά αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού", είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατά το δείπνο προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου.

Στην Αθήνα ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ

Στην Αθήνα ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ

Τον Γερμανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που επισκέπτεται την Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Προκόπη Παυλόπουλου, υποδέχτηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα. Τι αναφέρει η Γερμανική Πρεσβεία

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Παυλόπουλος: Καμία μονομερής ενέργεια από την Τουρκία

Από την Κοζάνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μηνύματα σε πΓΔΜ και τη Τουρκία καλώντας την πρώτη να προχωρήσει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών και την δεύτερη να σέβεται το διεθνές δίκαιο και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου, την Διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου, καθώς και εκπροσώπους του Ιδρύματος, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018.

Παυλόπουλος: Κορυφαία η συμπαράσταση στον άνθρωπο από το Ωνάσειο ίδρυμα

Για τη νέα μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο, συζήτησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο και τα μέλη-εκπροσώπους του Ιδρύματος.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Συνάντηση του ΠτΔ με τον καθηγητή του ΜΙΤ, Κ. Δασκαλάκη

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες, ανεξαιρέτως, είμαστε υπερήφανοι για το κύρος και το επιστημονικό του ήθος, που έχει αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια και υπερβαίνει κατά πολύ τον χώρο των μαθηματικών.

Στις εκδηλώσεις μνήμης των 49 προκρίτων που εκτελέστηκαν από τους Ναζί το 1943 στην Παραμυθιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Οιαδήποτε στήριξη της διαστρέβλωσης της ιστορίας επηρεάζει καθοριστικά τις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Στις εκδηλώσεις μνήμης των 49 προκρίτων που εκτελέστηκαν από τους Ναζί το 1943 στην Παραμυθιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απονομή του  Παράσημου του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στους: Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, Σωτήριο Σόρογκα, και Εμμανουήλ Χατζηγιακουμή

Το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής στους Σόρογκα, Τριανταφυλλόπουλο και Χατζηγιακουμή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στους : Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, Φιλόλογο και Συγγραφέα Σωτήριο Σόρογκα, Ζωγράφο, Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π. Εμμανουήλ Χατζηγιακουμή, Νεοελληνιστή, Φιλόλογο και Ερευνητή Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Παυλόπουλος: Δεδομένη η συμπαράσταση στα θέματα του Πολιτισμού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ανταποκρινόμενος στη βοήθεια που του ζητήθηκε για τη δημιουργία ενός προγράμματος για τα παιδιά και τους νέους, σε σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο του Κοινοβυλίου της Σλοβακίας, Andrej Danko

ΠτΔ: Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να συνεργασθούν με βάση την αλληλεγγύη

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας, Αντρέι Ντάνκο και εξήρε τη συμβολή του προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, καθώς και για τις θέσεις του αναφορικά με την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η αρχή της αριστείας δεν είναι μόνο αρχή προόδου αλλά είναι και μια βαθιά δημοκρατική αρχή

Την έναρξη του 19ου συνεδρίου Ιατρικής Χημείας, στην Αμαλιάδα κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στο έργο και την προσφορά του καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέρης, Harald zur Hausen.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  Χάικο Μάας

Παυλόπουλος σε Μάας: Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη

"Υπαρξιακό" για την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε το προσφυγικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον γερμανό υπουργός Εξωτερικών.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τουρμπγέρν Γιάγκλαντ, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο

Γιάγκλαντ: Η Ελλάδα έδειξε τον δέοντα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

"Δεν είναι δίκαιο το βάρος του μεταναστευτικού να το σηκώνει μια χούφτα χωρών" ανέφερε ο γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.