news 24/7

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  Χάικο Μάας

Παυλόπουλος σε Μάας: Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη

"Υπαρξιακό" για την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε το προσφυγικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον γερμανό υπουργός Εξωτερικών.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τουρμπγέρν Γιάγκλαντ, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο

Γιάγκλαντ: Η Ελλάδα έδειξε τον δέοντα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

"Δεν είναι δίκαιο το βάρος του μεταναστευτικού να το σηκώνει μια χούφτα χωρών" ανέφερε ο γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου του Athens Democracy Forum 2018 από τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος: Διάβρωση της δημοκρατίας, λόγω των ακραίων εκφάνσεων του νεοφιλελευθερισμού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την έναρξη των εργασιών του 6ου ετήσιου Αthens Democracy Forum αναφέρθηκε στους δημοκρατικούς θεσμούς, χαρακτηρίζοντας ανησυχητικό το γεγονός, ότι οι νέοι κίνδυνοι υποβάθμισής τους είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία "υποδόριοι" και "δυσχερώς ανιχνεύσιμοι".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε την Ευρώπη απέναντι σε έναν κίνδυνο που θα φανεί στις ευρωεκλογές

Ελπίζουμε οι Λαοί της Ευρώπης να πουν, με μία φωνή: "No pasarán!".Όλα αυτά τα μορφώματα του λαϊκισμού ή και του νεοναζισμού, κρυμμένα πίσω από έναν εντελώς ψευδεπίγραφο δήθεν πατριωτισμό, έχουν έναν στόχο: Να αναβιώσουν τους εφιάλτες του παρελθόντος", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Ρίγα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η ώρα των αποφάσεων για να σωθεί ο πλανήτης

"Δράση έστω και τώρα για την προστασία του πλανήτη", ζήτησε κατά την παρέμβασή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος κατά την 14η Συνάντηση του "ARRAIOLOS GROUP" στη Λετονία

Σημαντικές ομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρίγα

"Μόνο μια ισχυρή Ευρώπη μπορεί να εξουδετερώσει τα μορφώματα του λαϊκισμού και του νεοναζισμού..."

"…Που αναφύονται και επιβουλεύονται, απροκάλυπτα, τη συνοχή και το μέλλον της ΕΕ". Η προειδοποίηση Παυλόπουλου στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών στη Ρίγα της Λετονίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναφέρει την πρότασή του για την πλήρη μετατροπή, το ταχύτερο δυνατόν, του ESM σε πραγματικό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.τ.Δ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΤΟΝΟ ΥΠ.ΕΞ  EDGARS RINKVIS

Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες

Αναφορά στην επιλογή του επόμενου Προέδρου της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος

Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία και πΓΔΜ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κέρκυρα αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής στέλνοντας μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες - Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας προϋποθέτει εκ μέρους της Τουρκίας ειλικρινή σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Αναλυτικά όσα είπε για την πΓΔ,

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Παυλόπουλος σε Βάιντμαν: Οι εταίροι να στηρίξουν το κοινωνικό κράτος

«Χωρίς αμφιβολία θα σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας διότι είναι και δικό μας ενδιαφέρον η Ελλάδα να αναπτυχθεί και αυτό στο τέλος θα σημαίνει σταθερότητα για όλους", σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες ξέρουμε ότι στα μεγάλα ζητήματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ανάγκη για ενότητα, τονίζοντας πως "η διχόνοια και ο διχασμός ήταν κάτι το οποίο μας έχει στοιχίσει ακριβά και το πληρώσαμε ακόμη και με κομμάτια του εθνικού μας κορμού".

Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθυμίζει συνεχώς την ανάγκη εθνικής ενότητας

"Πρώτη προϋπόθεση η αρραγής ενότητα των Δημοκρατικών Πολιτικών Δυνάμεων..."

"…Ώστε να αξιοποιήσουμε το τεράστιο ιστορικό και γεωπολιτικό μας πλεονέκτημα". Τι δηλώνει ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνεργάτες του. Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθυμίζει συνεχώς (πάνω από 31 φορές έως σήμερα!) την ανάγκη εθνικής ενότητας. Σε τι αποσκοπεί.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η απελευθέρωση των δύο δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Τουρκία

Ως στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών υποδέχθηκε την είδηση της απελευθέρωσης των Κούκλατζη και Μητρετώδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω, ιδίως σε δύσκολες ώρες δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω, ιδίως σε δύσκολες ώρες

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας. "Να μάθουμε πώς πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας στο ακέραιο και πώς πρέπει να πράττουμε για να μη συμβούν ξανά τέτοιες καταστροφές", επεσήμανε.

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της

Αυστηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία, από την Αμοργό. "Αν νομίζει η Τουρκία ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών κάνει τεράστιο λάθος", επεσήμανε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Μάτι

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Λύρειο Ίδρυμα: Η Προεδρία θα ελέγχει αν θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις

Στις πληγείσες από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου περιοχές στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε το Λύρειο Ίδρυμα, όπου συνάντησε μοναχούς και μοναχές και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχές, δεσμευόμενος ότι "η Προεδρία θα είναι πάνω από τους πληγέντες μέχρι την τελευταία στιγμή και θα ελέγχει, εάν θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί".

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ευχαριστίες Παυλόπουλου στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" για τη δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως "η νέα δωρεά επιβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, το γεγονός ότι το Ίδρυμα συνεχίζει την λαμπρή Εθνική παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών, οι οποίοι στήριξαν πολλαπλώς το Νεώτερο Ελληνικό Κράτος, κυρίως σε δύσκολες περιόδους".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις

"Νομικά ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες οι απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας", διαμηνύει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Είχε προηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μέσω του ραδιοφώνου 24/7. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια οι πρωτοβουλίες της Αθήνας.

Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Λιμενικού Σώματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος: Εμβληματική και εθνική η προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Στα εθνικά θέματα οι δημοκρατικές δυνάμεις θα μείνουν ενωμένες

"Ό,τι σημαντικό πέτυχαν οι Έλληνες στον κόσμο και σε αυτήν την πορεία, το πέτυχαν ενωμένοι" και υπενθύμισε ότι "η πΓΔΜ κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών αποδέχθηκε μια ιστορική αλήθεια, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν λαό, ο οποίος είναι σλαβικός και η γλώσσα του είναι σλαβική".

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με  ομάδα ελληνο-αμερικανών φοιτητών του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute), με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διοικητικό Εκτελεστικό Διευθυντή Nick Larigakis, στο πλαίσιο της 10ης ετήσιας επίσκεψής τους στην Ελλάδα, την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Παυλόπουλος: Οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι είναι Σλάβοι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη στάση των γειτόνων μετά τη συμφωνία για το ονοματολογικό, έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα και δήλωσε: "πλέον, μπαίνουμε στη φάση ενός άλλου προγράμματος, με πολύ διαφορετική νοοτροπία απ' αυτήν που είχαν τα προηγούμενα, όπως συνέβη και με Πορτογαλία και Κύπρο"

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι σύνεδροι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι σύνεδροι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε τη σημασία του έργου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στη σύζευξη των αρχών και αξιών που μπορούν να υπηρετήσουν ο Κοινοβουλευτισμός και η Ορθοδοξία.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, η τελετή απονομής πτυχίων στους σπουδαστές της 6ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ). Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία.

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα είναι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ

"H Ελλάδα σήμερα, από γεωστρατηγική άποψη, αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ στην Ανατολή, είναι ο φύλακας των συνόρων και του εδάφους της ΕΕ", επισήμανε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ανάγκη να καταστήσουμε την Ελλάδα ισχυρή και αξιοσέβαστη

Την ανάγκη «να καταστήσουμε την Ελλάδα ισχυρή και αξιοσέβαστη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία του σε ημερίδα για την "Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

"Μόνο ισχυρή ενωμένη Ευρώπη μπορεί να εξουδετερώσει λαϊκισμό και νεοναζισμό"

Ισχυρά μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσω του νέου του βιβλίου προς την ΕΕ. Ο Προκόπης Παυλόπουλος καλεί τις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν «την άκρως επικίνδυνη κρίση χρέους» με τη θεσμοθέτηση, μεταξύ άλλων, και ευρωομολόγου

Άρειος Πάγος

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος αντεισαγγελέα- Ανάρτησε προσβλητικό υλικό για τον Παυλόπουλο και Τσίπρα

Την προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ώστε να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από την πλευρά του

Ο Πρ. Παυλόπουλος δεν έπρεπε να συγκατανεύσει σε μια "συμφωνία-έκτρωμα", δήλωσε ο Σαμαράς

Σαμαράς: Ο Παυλόπουλος δεν έπρεπε να συγκατανεύσει σε μια "συμφωνία-έκτρωμα"

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι επί της κυβέρνησής του ο ΥΠΕΞ Ευαγ. Βενιζέλος ζητούσε σύνθετη ονομασία λόγω "προσωπικής άποψης". Αμέριστη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του κατά της συμφωνίας.

Κωδικός... "μη επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου"

Κωδικός... "μη επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου"

Στόχος να μην προταθεί για μια δεύτερη θητεία στη Προεδρία της Δημοκρατίας. Αίφνης η αντιπαράθεση Κ. Μητσοτάκη με τον Αλ. Τσίπρα για το μακεδονικό κατέστη -και- εσωκομματικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΝΔ ζητά από Παυλόπουλο να επαναφέρει στην συνταγματική "τάξη" τον Τσίπρα

H ΝΔ ζητά από Παυλόπουλο να επαναφέρει στην συνταγματική "τάξη" τον Τσίπρα

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι θα απαντήσει ο Παυλόπουλος αν του ζητηθεί να παρέμβει. Στις 9:30πμ στο προεδρικό μέγαρο το ραντεβού. Πέφτουν κυβερνήσεις για τα εθνικά θέματα-όλα τα θεσμικά όπλα στο τραπέζι, δηλώνει ο γραμματέας της ΝΔ. Η πολύωρη σύσκεψη Κυριάκου, Ντόρας, Δένδια και Τσιάρα.