news 24/7

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Παυλόπουλος: Η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί την ανεξαρτησία της

Παυλόπουλος: Η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί την ανεξαρτησία της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης τη διάταξη του άρθρου 87 παρ. 2 του Συντάγματος, από την οποίαν συνάγεται το χρέος του δικαστή να δικάζει κατ΄ ουσίαν υποκείμενος μόνο στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

"Εάν χρειασθεί, θα επιβάλλουμε στην πράξη τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση" διεμήνυσε προς την Τουρκία ο ΠτΔ.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό μέγαρο

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για επάξια επιλογή του κ. Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ως το τέλος στην πρότασή του για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Αξιόπιστες πηγές επιμένουν πως πολύ δύσκολα η Κουμουνδούρου θα ψηφίσει άλλη πρόταση του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με άλλες πηγές η θέση αυτή-που δημιουργεί νέα δεδομένα- έχει γίνει γνωστή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι εκτιμούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι "αυτοκρατορικές φαντασιώσεις" της Τουρκίας θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Ο εσωτερικός χώρος του Προεδρικού

Η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει πια οριστικά

Στο περιθώριο των συναντήσεων Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς εθίγη το θέμα. Αν και ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι θα λάβει τις αποφάσεις του τα Χριστούγεννα, φαίνεται διάθεση συμφωνίας με το ΚΙΝΑΛ για το πρόσωπο, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα

Επίσημο Δείπνο προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών που συμμετείχαν στην συνάντηση της "Ομάδας Arraiolos" από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Παυλόπουλος: Κοινή κραυγή αγωνίας και ελπίδας για την Ευρώπη των Λαών

Η Προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το επίσημο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμή των συμμετεχόντων Προέδρων της 15ης Συνόδου του Arraiolos στο Προεδρικό Μέγαρο. "Τι αφήνεις στον τόπο σου έχει σημασία στην πολιτική" είπε ο κ. Παυλόπουλος.

15η Άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών της "Ομάδος Αrraiolos"

Ανάγκη για ισχυρή ένωση ισότιμων εταίρων - Το μήνυμα της "Διακήρυξης των Αθηνών"

"Μόνο μια ισχυρή Κοινότητα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας" αναφέρουν στη Διακήρυξη των Αθηνών οι μη εκτελεστικοί Πρόεδροι Δημοκρατίας των χωρών της ΕΕ μετά την ολοκλήρωση της 15ης άτυπης συνόδου του Arraiolos Group.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Φώφης Γεννηματά

Διάθεση συναίνεσης Μητσοτάκη- Γεννηματά σε 4 σημεία για την ψήφο αποδήμων και για ΠτΔ

Θετικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη σε τέσσερις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Συμφώνησαν στην πρόθεση να συναινέσουν στο πρόσωπο Προέδρου Δημοκρατίας, αλλά δε μπήκαν σε ονοματολογία. Στο τραπέζι και ελληνοτουρκικά προσφυγικό.

Προκόπης Παυλόπουλος

Μία κορυφαία σύνοδος προέδρων της Δημοκρατίας

Με πρωτοβουλία του Προκόπη Παυλόπουλου η Σύνοδος θα καταλήξει στη Διακύρηξη των Αθηνών για το μέλλον της ΕΕ. Έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη να γίνουν, το ταχύτερο δυνατό, αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Robert Kennedy κα Kerry Kennedy και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελπίδα κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Συνάντηση Παυλόπουλου με Kerry Kennedy και Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η συμπαράσταση της κας. Κένεντι για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα υπερβαίνει, κατά πολύ, τα όρια της Ελλάδας ενώ η κα.Κένεντι αφού τον ευχαρίστησε υπογράμμισε ότι η επιστροφή των Γλυπτών στην κοιτίδα τους επιβάλλεται, πρωτίστως και κυρίως, από τις αρχές και τις αξίες του κοινού μας Πολιτισμού.

Η Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει πρόσωπο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο, δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά της, περιμένοντας και την συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Έντονες συζητήσεις γύρω από τον “ανοιχτό δίαυλο” επικοινωνίας μεταξύ της Φ. Γεννηματά και του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν τις εκλογές, αν και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα. Διαψεύδει η Χαριλάου Τρικούπη ότι υπάρχει σήμερα “ανοιχτός δίαυλος” με το Μαξίμου, σε ηγετικό επίπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Φώφη Γεννηματά

"Πριν τις εκλογές η συνάντηση Φώφης - Κυριάκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας"

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα της Κυριακής, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι πριν τις εκλογές υπήρχε ανοιχτός διάλογος των δυο αρχηγών. Επιμένει η Φώφη Γεννηματά στην εκλογή Προέδρου από την κεντροαριστερά

O Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το βραβείο "Πολυζωίδης-Τερτσέτης" στον Λ.Α.Σισιλιάνο

O Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το βραβείο "Πολυζωίδης-Τερτσέτης" στον Λ.Α.Σισιλιάνο

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να ηγείται, για πρώτη φορά, του εμβληματικού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ένας καταξιωμένος Έλληνας Νομικός.

Συνάντηση του Πρέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί

Συνάντηση Παυλόπουλου - Μοσκοβισί: "Να βρει η Ελλάδα την Ιστορία, που είναι αντάξια του παρελθόντος της και των ταλέντων της"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Αρμόδιο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος βραβεύει τον Αθανάσιο Μαρτίνο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο του Ζαππείου στον Αθανάσιο Μαρτίνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε κατά την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών επισημαίνοντας την κοινωνική προσφορά του κ.Μαρτίνου.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Παυλόπουλος για Αβραμόπουλο: Υπηρέτησε με πλήρη σεβασμό τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο είχε ο ΠτΔ. Ο κ. Αβραμόπουλος, η θητεία του οποίου λήγει σε ένα μήνα, ανέφερε ότι πλέον επιστρέφει στην ελληνική πολιτική.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Φωτογραφία αρχείου.

Παυλόπουλος σε Τουρκία: Αν χρειαστεί, θα επιβάλλουμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου με τη στήριξη των Συμμάχων μας

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Τουρκία, κατά την κατάθεση στεφάνου για τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Παυλόπουλος: Αταλάντευτη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου

Παυλόπουλος: Αταλάντευτη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου

Με αφορμή την 59η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος τάσσεται υπέρ της επανένωσης της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο μιας δίκαιης και κοινά αποδεκτής λύσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αυτονόητη η στήριξη από τους εταίρους μας στον δίκαιο αγώνα υπεράσπισης του εδάφους μας και των συνόρων μας

Στην τελετή μνήμης στην Ιταλία για την "Ταξιαρχία του Ρίμινι" παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στέλνοντας μήνυμα ότι "οι Έλληνες και σήμερα αποδεικνύουμε ότι είμαστε παρόντες στους μεγάλους αγώνες".

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΟΥ "ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠτΔ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΡΙΖΑΡΗ

Παυλόπουλος: Το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Δένδρο της Ειρήνης» στο Πάρκο Ριζάρη στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Κλιματική αλλαγή

Κοινή Διακήρυξη 32 αρχηγών κρατών: Να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή - Να διαφυλάξουμε το μέλλον μας

"Πρωτοβουλία για Περισσότερο Φιλόδοξους Στόχους για το Κλίμα" υπογράφουν τριάντα δύο αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ. Μεταξύ αυτών Παυλόπουλος, Αναστασιάδης και Μακρόν.

Εικόνα από συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

Όταν η ΝΔ απέκλειε κατηγορηματικά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 ψήφους

Την πρόταση για την τότε Συνταγματική Αναθεώρηση υπέγραφαν κατά σειρά ο τότε Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο –εισηγητής- Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο βουλευτής και νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας στο News 24/7: Να μην αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης το άρθρο 32 – Δικαιώθηκα για την επιλογή Παυλόπουλου

Τσίπρας στο News 24/7: Να μην αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης το άρθρο 32 – Δικαιώθηκα για την επιλογή Παυλόπουλου

"Δεν βλέπω τον λόγο να μην ανανεωθεί η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας" υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην ερώτηση του News 24/7 και του Βασίλη Σκουρή. Τι είπε για εκλογικό νόμο και διπλές εκλογές.

Φωτό αρχείου: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Παυλόπουλος για Γλυπτά Παρθενώνα: Η εμμονή του Βρετανικού Μουσείου ισοδυναμεί με στήριξη της τυμβωρυχίας και της κλοπής του Έλγιν

Αστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Φωτογραφία αρχείου.

Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο σε παγκόσμια κλίμακα

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Διεθνές Δίκαιο συνιστά τον πιο πρόσφορο θεσμικό και πολιτικό δίαυλο, μέσω του οποίου μπορεί να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ειρηνική συνύπαρξη Κρατών και Λαών.

Παυλόπουλος στους μαθητές: Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου

Παυλόπουλος στους μαθητές: Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου

"Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι Χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας" είπε εν μέσω χειροκροτημάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχολεία των Κάτω Πατησίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια εθνική κωφών γυναικών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια εθνική κωφών γυναικών

"Η σημερινή μας συνάντηση μου παρέχει την ευκαιρία να σας αποδώσω, εκ μέρους της Πολιτείας, αυτό που σας αναλογεί, όχι μόνο σ’ επίπεδο αθλητικών επιδόσεων αλλά, κυρίως, σ’ επίπεδο υποδείγματος ζωής, το οποίο εκπροσωπείτε για την Κοινωνία μας γενικότερα και, ιδίως, για την Νέα Γενιά" τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Απονομή του Παρασήμου του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρασημοφόρησε καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας

Επιδίδοντας στον κ. Beaton, το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για την εμβληματική του συμβολή στην έρευνα της Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά το Συνέδριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

Γιατί θέλει να αποφύγει τις αντιδράσεις κάποιων στελεχών- πρωτίστως του Αντώνη Σαμαρά- όπως επιμένουν οι πληροφορίες. Ανοιχτή, πάντως, η πόρτα που άφησε ο πρωθυπουργός για μια νέα θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Μετά τη ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης αφήνει πίσω το 2015, στρέφει το βλέμμα στο 2023

Τα πολιτικά συμπεράσματα της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και οι μάχες του επόμενου τετραμήνου που θα κρίνουν την τετραετία. Γιατί η λύση Παυλόπουλου κρίνεται προτιμότερη από τα σενάρια για Σαμαρά ή Σημίτη.

Εγκαινια απο τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου
Μεγάρου για  το 48 ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2019

Παυλόπουλος: Το βιβλίο θα έχει πάντα θέση στη διαμόρφωση της Παιδείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το 48ο «Φεστιβάλ Βιβλίου 2019» στο Ζάππειο και στον χαιρετισμό του υποστήριξε ότι η ανάγνωση αποτελεί πιστό συνοδοιπόρο του ανθρώπου στην ανηφορική πορεία της ζωής.

Η Άννα Διαμαντοπούλου (Φωτογραφία αρχείου)

Οργή Άννας Διαμαντοπούλου: "Μόνο Αρχιεπίσκοπο δεν με έχουν κάνει ακόμα"!

Έχει κουραστεί να διαβάζει δημοσιεύματα ότι πηγαίνει για βουλευτής της ΝΔ, για υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για Επίτροπος και, τώρα τελευταία, για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ακόμα και αν η ίδια τα διαψεύδει κατηγορηματικά!