news 24/7

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ο ΠτΔ παρουσίασε το βιβλίο του "Από τη Βιομηχανική Επανάσταση στην Τεχνολογική Επανάσταση"

Tη γεμάτη αντιφάσεις σχέση του σύγχρονου Ανθρώπου με την Τεχνολογία και τα επιτεύγματά της ανέλυσε ο Προκόπης Παυλόπουλος παρουσιάζοντας το βιβλίο του κατά την τελετή λήξης των εργασιών του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στη Σύρο.

Προκόπης Παυλόπουλος

Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Παυλόπουλος τα διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Επιβεβαίωση για το News 24/7 και τα "Παιχνίδια Εξουσίας". Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέδωσε χωρίς υπογραφή τα ΠΔ για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, με τις κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν ότι "δεν έχουν καμία νομική ισχύ και έτσι δεν δεσμεύουν την νέα κυβέρνηση". Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στην τελετή ορκωμοσίας στη Σχολή Ικάρων

Σχολή Ικάρων: Ο Παυλόπουλος επέδωσε τα ξίφη στους νέους και νέες ανθυποσμηναγούς

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στο Τατόι, ειδική τελετή, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επέδωσε τα ξίφη στους νέους.

Προκόπης Παυλόπουλος

Τα ξίφη στους νέους και νέες σημαιοφόρους επέδωσε ο Παυλόπουλος

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 45 νέοι και νέες σημαιοφόροι από τους οποίους 9 ήταν από την Κύπρο. Ανάμεσα στους νεοορκισθέντες ήταν 2 από το Μαυροβούνιο και 3 από την Ιορδανία.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με ομάδα φοιτητών του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου

Συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου με ομάδα Ελληνο-Αμερικανών φοιτητών

Σε δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου είναι το Δίκαιο το Θάλασσας, με βάση το οποίο καθορίζεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Πρ. Παυλόπουλος

Στον "πάγο" βάζει ο Πρ. Παυλόπουλος το προεδρικό διάταγμα

Ο Προκόπης Παυλόπουλος φαίνεται πως δεν θα υπογράψει τελικά το Προεδρικό Διάταγμα με το σκεπτικό ότι η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Τρικάκια που πέταξαν μέλη του Ρουβίκωνα σε δράση του στο παρελθόν, Φωτογραφία Αρχείου

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο δρόμο όπου διαμένει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τέσσερα μηχανάκια διέσχισαν το δρόμο που διαμένει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ψυχικό και πέταξαν τρικάκια, με μήνυμα για αποχή από τις εκλογές. "Η απροκάλυπτη ανοχή θα τελειώσει στις 7 Ιουλίου" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Τουρκία παραμένει δέσμια των ανιστόρητων και ανερμάτιστων θέσεών της

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι όσο η Τουρκία παραμένει δέσμια των ανιστόρητων και ανερμάτιστων θέσεών της, που πλήττουν ευθέως το γράμμα και το πνεύμα του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, τόσο περισσότερο θα προκαλεί τη διεθνή κατακραυγή.

Συζήτηση των LEGENDS 2004 με θέμα: "Το Εγώ κάτω από το Εμείς, Διδάγματα και εμπειρίες από ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα", παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε φτιαγμένοι από την ιστορία μας, να επιτυγχάνουμε μεγάλους στόχους

Απευθυνόμενος στα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004 ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το επίτευγμά τους έχει λάβει σήμερα θρυλικές διαστάσεις, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στο Ηνωμένο Βασίλειο (AP Photo/Richard Drew)

Τα συλλυπητήρια της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για τον Δημήτρη Χριστόφια

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας

Ο ΠτΔ στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών προσφοράς της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας

"Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας, η Βίβλος είναι ένα πραγματικό καταπίστευμα πνεύματος, συνδημιουργία του Θεού και του ανθρώπου" δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Επιθεώρηση του Ελληνικού Στόλου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Καμία υποχώρηση, καμία υπαναχώρηση - Υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε το στόλο στα πλαίσια της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού "Καταιγίς" επαινώντας το αξιόμαχο και την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Θυροκολλήθηκε τη Τρίτη 11 Ιουνίου στην κεντρική πύλη της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμαγια τη διάλυση του Κοινοβουλίου

Εθνικές εκλογές 2019: Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής θυροκολλήθηκε, κατά παράδοση, από τον φρούραρχο της Βουλής - Στις 17 Ιούλη θα συνεδριάσει η νέα Βουλή με την σύνθεση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιούλη.

Παρουσίαση προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής.

Τσίπρας: 500.000 νέες θέσεις εργασίας - Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 όσο και το 2021

Ο Αλέξης Τσίπρας και υπουργοί της κυβέρνησης παρουσιάζουν αυτή την ώρα το συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, για την επόμενη τετραετία έως το 2023. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ενώ ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις 12 πιο εμβληματικές δεσμεύσεις. Παρακολουθείστε όλες τις πολιτικές εξελίξεις μέσα από τη live blogging πλατφόρμα του News 24/7.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με 151 ψήφους από το 2020

Η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου επιτρέπει στη νέα κυβέρνηση να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άνοιξη του νέου έτους με 151 ψήφους, καθώς έχει όλες τις δυνατότητες να έχει ολοκληρώσει έως τότε τη συνταγματική αναθεώρηση. Το αργότερο τον Φεβρουάριο η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

Εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Ο Παυλόπουλος δίπλα σε Ελισάβετ, Τραμπ και Μελάνια: Η απόβαση στη Νορμανδία μας διδάσκει το χρέος προς την Ευρώπη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσώπησε την Ελλάδα στις λαμπρές εκδηλώσεις στο Πόρτσμουθ για την συμπλήρωση των 75 χρόνων από την Απόβαση στη Νορμανδία, που σηματοδότησε την αρχή του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Φωτογραφία αρχείου

Βούτσης: Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου

Η Βουλή θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τη συνάντηση πρωθυπουργού-Προέδρου της Δημοκρατίας μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου. Θα κυρώσει τους νέους Κώδικες και θα ψηφίσει ακόμα τρία νομοσχέδια. Μήνυμα Βούτση για αποφυγή "φωτογραφικών τροπολογιών".

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπoυλος στο λόφο της Πνύκας για την τελετή έναρξης διεθνούς συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για νέους μετέχοντες

Παυλόπουλος: Οι θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπιακού Κινήματος, βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας και της Ειρήνης

Στην τελετή έναρξης της 59ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Πνύκα παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Ομιλία ΠτΔ Παυλόπουλου με θέμα "Στις ρίζες της μάθησης, ο ρόλος του Μέντορος"

Σε Συμπόσιο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ομοτίμων Καθηγητών Αθήνας, με θέμα "ρίζες της μάθησης. Ο ρόλος του μέντορος", παρευρέθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο

ΝΔ για ηγεσία Αρείου Πάγου: Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με την επιλογή της Ειρήνης Καλού και της Δήμητρας Κοκοτίνη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εμπλέκει κατά τρόπο απαράδεκτο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς καλείται να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει αυτή την ενέργεια.

O Γιώργος Σωτηρέλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών

Σωτηρέλης για αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η κυβέρνηση έκανε το πρώτο θετικό βήμα με την επιστολή Καλογήρου

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υποστήριξε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ότι η κυβέρνηση έκανε ένα πρώτο θετικό βήμα με την επιστολή Καλογήρου.

ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος

Πηγές Προεδρίας: Καμία παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου προς καμία κατεύθυνση

"Δεν υπήρξε καμία επαφή με κανέναν. Τα όσα διοχετεύθηκαν στον Τύπο δεν μας αφορούν" αποσαφηνίζουν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε σχέση με όσα ακούστηκαν περί παρέμβασής του στο θέμα της εκλογής της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο.

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Είμαστε υπέρμαχοι της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Είμαστε υπέρμαχοι της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 566 χρόνων από την άλωση της Πόλης, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την σημασία της υπεράσπισης του βυζαντινού πολιτισμού, των παραδόσεων, αρχών και αξιών του.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η αποστολή του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου αφορά τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα τμήματα της ομογένειας, την ομογένεια της Αμερικής.

Ο Πρ. Παυλόπουλος παρασημοφορήθηκε από τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Το τηλεφώνημα Τσίπρα - Μητσοτάκη στον Παυλόπουλο και το ραντεβού της Κυριακής

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ετοιμαστεί το προεδρικό διάταγμα, ενώ προς αντικατάσταση είναι ο υπουργός Εσωτερικών.

Παυλόπουλος: "Χρέος μας να θυμόμαστε τη ένταξη μας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς"

Παυλόπουλος: "Χρέος μας να θυμόμαστε τη ένταξη μας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς"

Σαράντα χρόνια μετά την ιστορική στιγμή της υπογραφής της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοίμασε ένα επετειακό βίντεο με δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διακυβέρνησης

Τη σημασία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας ως τον «πιο πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο δημοκρατικής διακυβέρνησης» κατέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ομιλία του κατά τη λήξη των εργασιών της διεθνούς ημερίδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «The Future of Global Law».