news 24/7

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου με μέλη των Ελληνικών Ομάδων που εκπροσωπούν την χώρα μας στους παγκόσμιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Παυλόπουλος: Η τεχνολογία, ένα από τα "ευγενέστερα" επιτεύγματα του πνεύματος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με μέλη των ελληνικών ομάδων που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους ετήσιους παγκόσμιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας της FLL.

Την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα ζήτησε ο Πρ. Παυλόπουλος

Την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα ζήτησε ο Πρ. Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε ομιλία στο Πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας και στην έδρα Κλασικών και Νεοελληνικών Σπουδών, η οποία φέρει το όνομα της αείμνηστης Μαριλένας Λασκαρίδη και στηρίζεται στην ευγενική χορηγία του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Executive Briefing Center της Huawei στο Πεκίνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τη στρατηγική της εταιρείας και τους κλάδους που δραστηριοποιείται η Huawei, ενώ τονίστηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με μεγάλες ευκαιρίες σε ποικίλους τομείς.

Παυλόπουλος από Πεκίνο: Ο διάλογος των πολιτισμών είναι η βάση της ειρηνικής συνύπαρξης

Παυλόπουλος από Πεκίνο: Ο διάλογος των πολιτισμών είναι η βάση της ειρηνικής συνύπαρξης

Στην αξία του διαλόγου των πολιτισμών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στην «Απαγορευμένη Πόλη» στο Πεκίνο.

ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος απαντά σε Χάντιγκτον για τη "σύγκρουση των πολιτισμών"

«Δεν υπάρχει σύγκρουση Πολιτισμών, αφού κανένας πραγματικός Πολιτισμός δεν μπορεί, από την φύση του, να συγκρούεται με άλλους, εξίσου πραγματικούς πολιτισμούς» διαμηνύει από το Πεκίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον Οκτώβριο του 2018

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου στον Κ. Δασκαλάκη για τη βράβευσή του με το "Grace Murrey Hopper Αward 2018"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στον καθηγητή του ΜΙΤ ότι, πέραν των άλλων, αποτελεί για τους νέους Έλληνες επιστήμονες κορυφαίο παράδειγμα διάκρισης και Αριστείας.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Επίτροπο Χρ. Στυλιανίδη

Παυλόπουλος: Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει από τα μορφώματα λαϊκισμού και ρατσισμού

Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον επίτροπο Χρ. Στυλιανίδη. "Εκείνο που "τρέφει" αυτά τα μορφώματα είναι η έλλειψη αρχών και αξιών, ιδίως η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη" ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρ. Παυλόπουλος

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία για την ΑΟΖ

Δεν μπορεί η Τουρκία να αυθαιρετεί και να αμφισβητεί το Δίκαιο της Θάλασσας. Θα το σεβαστεί και ας αντιληφθεί ότι εμείς, οι Έλληνες, μαζί με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ θα επιβάλλουμε την εφαρμογή του και το σεβασμό του, διαμηνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με 12 παιδιά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας

Ο Π.Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό παιδιά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι μέσα από την τέχνη τους, την τέχνη της παιδικής αθωότητας αλλά και γνησιότητας, εμπνέουν τους μεγαλύτερους, το όραμα της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνδημιουργίας.

Τα πτυχία στους απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) επέδωσε ο ΠτΔ

Πτυχία στους απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας επέδωσε ο Πρ. Παυλόπουλος

Τα πτυχία στους απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) επέδωσε ο ΠτΔ, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμενων (ΛΑΕΔ). Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε το έργο της ΣΕΘΑ στην ομιλία του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Μεγαλειώδης υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στην πλατεία Τιεν Αν Μεν από τον Κινέζο Πρόεδρο

Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεκίνο από 13 έως 15 Μαΐου. Ομιλία στο forum των αρχαίων πολιτισμών, ως μόνος προσκεκλημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Ευρώπη και ομιλία στο Πανεπιστήμιο Τσίνγκουα, που έχει ιδρύσει ο ίδιος ο Κινέζος Πρόεδρος.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Γερουσιαστή και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ Robert Menendez

Συνάντηση Παυλόπουλου - Μενέντεζ: "Η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Μενέντεζ για τη στάση που έχει τηρήσει και τις υποστηρικτικές θέσεις του σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Πρ. Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Έκφραση ακραίας βαρβαρότητας οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Ο Έλληνας Πρέσβης στο Νέο Δελχί, που είναι παράλληλα διαπιστευμένος και στη Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρι Λάνκα, μετέφερε στις αρχές της χώρας την καταδίκη και τον βαθύ αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου και του Ελληνικού Λαού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Μεσολόγγι

Παυλόπουλος: Αν χρειαστεί μπορούμε να επιβάλουμε τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου

Μηνύματα προς την Τουρκία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν, να υπερασπιζόμαστε ενωμένοι την πατρίδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το Μεσολόγγι όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της 193ης επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, έστειλε μήνυμα ενότητας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων στις Σέρρες

Παυλόπουλος: Υποχρέωση δικηγόρων και δικαστών να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων στις Σέρρες με θέμα "Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη νέα εποχή".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος για Παναγία των Παρισίων: Κάθε λαβωματιά και τραύμα σε μνημείο πολιτισμού, λαβωματιά και τραύμα στην ψυχή μας

Την οδύνη του για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Μουσείο της Ακρόπολης

Παυλόπουλος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο "πολιτισμικώς ιερός" αυτός αγώνας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα

"Η αιτία για την οποία αγωνιζόμαστε είναι θεσμικώς δίκαιη και ηθικώς επιβεβλημένη, στο όνομα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Μουσείο της Ακρόπολης, κάνοντας λόγο για "ειδεχθή σύληση του Μνημείου του Παρθενώνα και πολιτισμική τυμβωρυχία" από τον λόρδο Έλγιν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία για σεβασμό του διεθνούς Δικαίου

"Ενωμένοι θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας θέματα" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Άμφισσα, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.

Ο Πρ. Παυλόπουλος παρασημοφορήθηκε από τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Παυλόπουλος: Παρασημοφορήθηκε από τον Πατριάρχη Αντιοχείας στο Λίβανο

Κατά την επίσκεψή του στον Λίβανο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι', ο οποίος τού απένειμε το «Παράσημο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου».

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη δεν ήταν όσο έπρεπε παρούσα στον πολυπαθή Λίβανο

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη δεν ήταν όσο έπρεπε παρούσα στον πολυπαθή Λίβανο

"Η μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια δεν ανέλαβε εγκαίρως το μέρος των ευθυνών που της αναλογούν, με βάση την ιστορία της και τον πολιτισμό της, σε ό,τι αφορά στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ορισμένοι Ευρωπαίοι στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής δεν εκπλήρωσαν το χρέος τους

Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, ο Πρ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στον Λίβανο στις 11 και 12 Απριλίου. "Η επίσκεψή μου στο Λίβανο μας παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία να προσδώσουμε σε αυτή την Φιλία -και, κατά συνέπεια, στην αντίστοιχη συνεργασία μας- μιαν ακόμη πιο πολλά υποσχόμενη προοπτική" δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος.

Συνάντηση του ΠτΔ Πρ.Παυλοπούλου με τον κ.Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Πρ. Παυλόπουλος: Τιμή για την Ελλάδα η εκλογή Σισιλιάνου στην προεδρία του ΕΔΔΑ

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το κύρος του νέου προέδρου του ΕΔΔΑ και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι σε μια εποχή που ο Άνθρωπος χειμάζεται, τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δοκιμάζονται, η Προεδρία του θα σηματοδοτήσει μιαν εποχή που θα έχει και συνέχεια μετά από εκείνον.

Επίσκεψη Προκόπη Παυλόπουλου στη Ν.Αγχίαλο

Παυλόπουλος: Η Νέα Αγχίαλος "κυψέλη" δημιουργίας και παράδειγμα αναπτυξιακής προοπτικής

"Ενωμένοι θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια" τόνισε ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, στις εκδηλώσεις για τα 100 έτη από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Η ΔΗΜΗΤΡΑ", στη Νέα Αγχίαλο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Διελκυστίνδα ΝΔ- ΚΙΝΑΛ για τον Παυλόπουλο

Από την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση τα σενάρια για το πρόσωπο που θα προταθεί και τα κόμματα που θα το ψηφίσουν δίνουν και παίρνουν, παρότι βέβαια εάν η ΝΔ έχει αυτοδυναμία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο εκλογής και να επιλέξει μόνη της τον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Αδιανόητο να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς να αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή

Παυλόπουλος: Αδιανόητο να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς να αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συναντήθηκε με επιφανείς καθηγητές και συνδιοργανωτές του 1ου Convergences Greece Forum-Συγκλίσεις για την καινοτομία, την κοινωνική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Λευκός Οίκος: Συνάντηση τη 11η Απριλίου μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Τραμπ και του ομολόγου της Ν. Κορέας, Μουν Τζε-Ιν

Λευκός Οίκος: Στις 11 Απριλίου η συνάντηση Τραμπ με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας, Μουν Τζε-Ιν

Συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του ομολόγου της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, προγραμματίστηκε για την 11η Απριλίου στον Λευκό Οίκο.

Πρ. Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο για δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας

Η «μεταφορά τεχνογνωσίας» από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα, μπορεί να συμβάλλει θετικά στην επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης μέσα στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Παυλόπουλος: Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί την "Ανάσταση" του Γένους μας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου στέλνει σαφή μηνύματα σε Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Συνθηκών.