news 24/7

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Άγκυρα για τη μειονότητα

" Η Τουρκία θα πρέπει να είναι περισσότερο υπεύθυνη έναντι της Ελλάδας όχι μόνο διότι οι ισχυρισμοί της για την Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη ισοδυναμούν με παραχάραξη της Ιστορίας, αλλά και γιατί το παρελθόν της βαρύνεται με αδιανόητες διώξεις εις βάρος των Ελλήνων και του Ελληνισμού", τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Παυλόπουλος: Το "Μνημόνιο" μεταξύ Τουρκίας - Λιβύης είναι θεσμικά παντελώς ανυπόστατο

Παυλόπουλος: Το "Μνημόνιο" μεταξύ Τουρκίας - Λιβύης είναι θεσμικά παντελώς ανυπόστατο

"Οι Έλληνες, διακηρύσσουμε ότι θα φέρουμε, στο ακέραιο, σε πέρας την αποστολή μας ως εγγυητών της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας" τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος από την Αλεξανδρούπολη.

Ρ. Τ. Ερντογάν

Όταν ο Ερντογάν δεν ξαναμίλησε για τη Συνθήκη της Λωζάνης...

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα από τη Θράκη- σήμερα στην Αθήνα, αύριο στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς για το προσφυγικό. Η μόνη περίπτωση που “έκανε πίσω”, τουλάχιστον στα λόγια, ήταν μετά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο και την αντιπαράθεσή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ πολιτισμών δυσκολεύει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών"

Σε ημερίδα με θέμα "Η Διδασκαλία των Κλασικών Γραμμάτων στην Ελληνική Εκπαίδευση. Αναζητώντας το Σχολικό Παράδειγμα του 21ου αιώνα", παρέθεσε ομιλία ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου η τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου υποστήριξης Άτλας, στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Μήνυμα Παυλόπουλου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου

"Αν το ΝΑΤΟ ανεχθεί αυθαιρεσίες, υπονομεύεται το ίδιο" είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου γενικής υποστήριξης «'Ατλας Ι»

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Το πνεύμα του Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να μας εμπνέει όλους μας"

Στα Χανιά βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πνεύμα του Ελ. Βενιζέλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Δεν υφίσταται Κράτος Δικαίου όταν η κοινωνία λειτουργεί χωρίς δικαιοσύνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου, με θέμα "Δικαιοσύνη και Κοινωνία", που οργανώνουν τα διοικητικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ο Δήμος και ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Επέδωσε τα βραβεία συλλογικής δράσης "Νησίδες Ποιότητας 2019"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο έργο του επίτιμου προέδρου της Κίνησης Πολιτών για μια ανοιχτή κοινωνία και ιθύνοντα νου των βραβείων συλλογικής δράσης, Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Τι δείχνει, ποιους αποκλείει και ποιους φωτογραφίζει για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Υπερκομματικό" πρόσωπο δείχνει να επιλέγει ο πρωθυπουργός, αποκλείοντας Σαμαρά , Βενιζέλο, Πικραμμένο. Τι αφήνει να εννοηθεί για Προκόπη, ποια ερωτήματα τίθενται.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Ξεκινά η ονοματολογία για Πρόεδρο Δημοκρατίας - Το μήνυμα συναίνεσης Μητσοτάκη

Μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από πρόωρες εκλογές, ανοίγει η συζήτηση για το πρόσωπο. Τα σενάρια που πυροδότησε η παρέμβαση του πρωθυπουργού και το ενδεχόμενο αρώματος γυναίκας.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κεντρική εκδήλωση Εορτασμού των 100 Χρόνων από την Ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου  του επιδόθηκε το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος

Στον Προκόπη Παυλόπουλο το πρώτο Χρυσό Μετάλλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το χρυσό μετάλλιο απονεμήθηκε μεταξύ άλλων για τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας την προαγωγή και στην μεταλαμπάδευση της επιστημονικής γνώσης υπό την ιδιότητα του Πανεπιστημιακού Καθηγητού.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κεντρική εκδήλωση Εορτασμού των 100 Χρόνων από την Ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Παυλόπουλος: Πραγματικό κόσμημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στο λαμπρό παρελθόν, το δυναμικό παρόν και το εμβληματικό μέλλον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελετή εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Ψηφοφορία επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.

Μητσοτάκης: Πρόεδρος Δημοκρατίας που θα εξασφαλίζει συναίνεση

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πρόταση της ΝΔ στην αναθεώρηση του Συντάγματος για εκλογή Προέδρου με απλή πλειοψηφία. Υπενθύμισε στον Τσίπρα ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξελέγη πρόεδρος το 1990 με 153 βουλευτές και του είπε: “Πάλι αδιάβαστος; Και στα συνταγματικά αδιάβαστος;”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρουσίαση λευκώματος για το αλβανικό μέτωπο

Να ξαναβρούμε το υψηλό εθνικό φρόνημα του έπους του 40 προέτρεψε ο υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση του λευκώματος "Αγαπητές Ελληνίδες! Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο προς το Λύκειο των Ελληνίδων".

Εξωτερική άποψη του Προεδρικού Μεγάρου

"Όνειρα" σαμαρικών για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Και τέταρτο “χτύπημα” σαμαρικού βουλευτή που δηλώνει ότι επιθυμεί τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο Δημοκρατίας, ενώ οι καραμανλικοί προφανώς και θα προτιμούσαν να είναι ξανά υποψήφιος ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Ο Κωστής Παλαμάς είναι και θα παραμείνει σύγχρονος, με όλη την σημασία του όρου"

Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Προκόπη Παυλόπουλου προς τιμήν του Κωστή Παλαμά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άξιος συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων ευεργετών"

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση των πέντε κτιρίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Γιατί στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκθέτουν τη Φώφη, "ξαναζεσταίνοντας" υποψηφιότητά της για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Η ίδια η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έχει αποκλείσει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που είναι φανερό ότι δεν μπορεί να υπάρξει, κάποιοι ωστόσο από τη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να το θέτουν στην ατζέντα...

Καρέ από την εισβολή της Αστυνομίας στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ

Γεραπετρίτης - Γεροβασίλη για ΑΣΟΕΕ: "Υπέρμετρη δράση της αστυνομίας" - "Αυτονόητο να παρέμβει στα υπόγεια"

"Ο προηγούμενος νόμος ασύλου δεν ήταν αιτία κακών. Η αστυνομία μπορούσε να παρέμβει με ενημέρωση από τις πρυτανικές αρχές”, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη και είχε έντονο διάλογο με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Φωτογραφία αρχείου

Δύο συν ένα "στρατόπεδα" στο κυβερνών κόμμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η πλειοψηφία δείχνει να στηρίζει ευθέως ή εμμέσως τον Προκόπη Παυλόπουλο, το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται τοποθετήσεις υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, ενώ πολλοί βουλευτές αναμένουν την “απόφαση του βουνού”, που θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως ο έχει ενημερώσει τη Φώφη Γεννηματά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Απάνθρωπη η συμπεριφορά της Τουρκίας στους πρόσφυγες

"Τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας, υπενθυμίζοντας ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας διδάσκει και να μας ενώνει" το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία, κατά τις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού.

Προκόπης Παυλόπουλος: Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι θα προασπίσουμε την Ελευθερία μας

Προκόπης Παυλόπουλος: Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι θα προασπίσουμε την Ελευθερία μας

"Ξέρουμε την αξία της ενότητας, γνωρίζουμε το κόστος της διχόνοιας. Είναι αδιανόητο να κάνουμε ξανά λάθη που, μέσα από διχόνοιες και διχασμούς, στο παρελθόν μας στοίχισαν ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού" υπογράμμισε ο ΠτΔ κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Το μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

"Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε ν’ αγωνιζόμαστε υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στο διηνεκές, εκπέμποντας, urbi et orbi, το μεγάλο “Όχι” σε κάθε μορφής τυραννία".

Συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλοπουλου με την πρόεδρο της επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου

Συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου με Γιάννα Αγγελοπούλου: "Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά"

Την Πρόεδρο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. "Είναι βασικό να δείξουμε στον κόσμο, ποιοι είμαστε αλλά και τι μπορούμε να γίνουμε" τόνισε η κα.Αγγελοπούλου.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις του Βασιλείου της  Σαουδικής Αραβίας, Adel al Jubeir

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Υπουργό Επικρατείας της Σαουδικής Αραβίας

Τον Υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, 'Αντελ αλ-Τζουμπέιρ υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας τη σημασία των σχέσεων των δύο χωρών με τους διαλόγου με τον Αραβικό κόσμο.

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος: "Κίνα και Ελλάδα ξεκινούν μια νέα πορεία συμπόρευσης και συνδημιουργίας"

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίγνκ, στο Προεδρικό Μέγαρο παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

Προεδρικό Μέγαρο: Όσα είδε ο φακός στο δείπνο για τον πρόεδρο της Κίνας

Το πηγαδάκι Μητσοτάκη, Τσίπρα, Γεωργιάδη και το τετ α τετ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Γιάννα Αγγελοπούλου, ξεχώρισαν στο δείπνο που παρέθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Κινέζο Πρόεδρο, Σικ Τζινπίνγκ.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος για γενοκτονία Αρμενίων: Προς το συμφέρον της Τουρκίας μία έκφραση συγγνώμης

Στο πλαίσιο της δήλωσής του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Αρμενίας, τονίζοντας ότι αυτές εδράζονται σε μια σταθερή φιλία, αλληλοκατανόηση και δημιουργική συνεργασία σε βάθος χρόνου.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τους πεσόντες Κωνσταντινοπολίτες στον Β' ΠΠ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τους πεσόντες Κωνσταντινοπολίτες στον Β' ΠΠ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι οι 193 πεσόντες Κωνσταντινοπολίτες πρόσφεραν, μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες, τη ζωή τους στον βωμό της Ελευθερίας, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και, εν τέλει, αυτού τούτου του Πολιτισμού μας.

Ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δείχνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για τις γερμανικές επανορθώσεις

Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσεται υπέρ μιας νέας ρηματικής διακοίνωσης προς το Βερολίνο, ενώ ακόμα αναμένεται η επίσημη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης

Παυλόπουλος: "Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Παυλόπουλος: "Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την απάντηση της Γερμανίας έναντι στις αποζημιώσεις "παντελώς αναιτιολόγητη" και τόνισε "ότι έρχεται σε αντίθεση και προς την Ευρωπαϊκή και την Διεθνή Νομιμότητα"¨.