news 24/7

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθυμίζει συνεχώς την ανάγκη εθνικής ενότητας

"Πρώτη προϋπόθεση η αρραγής ενότητα των Δημοκρατικών Πολιτικών Δυνάμεων..."

"…Ώστε να αξιοποιήσουμε το τεράστιο ιστορικό και γεωπολιτικό μας πλεονέκτημα". Τι δηλώνει ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνεργάτες του. Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθυμίζει συνεχώς (πάνω από 31 φορές έως σήμερα!) την ανάγκη εθνικής ενότητας. Σε τι αποσκοπεί.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η απελευθέρωση των δύο δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Τουρκία

Ως στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών υποδέχθηκε την είδηση της απελευθέρωσης των Κούκλατζη και Μητρετώδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω, ιδίως σε δύσκολες ώρες δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω, ιδίως σε δύσκολες ώρες

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας. "Να μάθουμε πώς πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας στο ακέραιο και πώς πρέπει να πράττουμε για να μη συμβούν ξανά τέτοιες καταστροφές", επεσήμανε.

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της

Αυστηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία, από την Αμοργό. "Αν νομίζει η Τουρκία ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών κάνει τεράστιο λάθος", επεσήμανε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Μάτι

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Λύρειο Ίδρυμα: Η Προεδρία θα ελέγχει αν θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις

Στις πληγείσες από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου περιοχές στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε το Λύρειο Ίδρυμα, όπου συνάντησε μοναχούς και μοναχές και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχές, δεσμευόμενος ότι "η Προεδρία θα είναι πάνω από τους πληγέντες μέχρι την τελευταία στιγμή και θα ελέγχει, εάν θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί".

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ευχαριστίες Παυλόπουλου στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" για τη δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως "η νέα δωρεά επιβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, το γεγονός ότι το Ίδρυμα συνεχίζει την λαμπρή Εθνική παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών, οι οποίοι στήριξαν πολλαπλώς το Νεώτερο Ελληνικό Κράτος, κυρίως σε δύσκολες περιόδους".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις

"Νομικά ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες οι απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας", διαμηνύει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Είχε προηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μέσω του ραδιοφώνου 24/7. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια οι πρωτοβουλίες της Αθήνας.

Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Λιμενικού Σώματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος: Εμβληματική και εθνική η προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Στα εθνικά θέματα οι δημοκρατικές δυνάμεις θα μείνουν ενωμένες

"Ό,τι σημαντικό πέτυχαν οι Έλληνες στον κόσμο και σε αυτήν την πορεία, το πέτυχαν ενωμένοι" και υπενθύμισε ότι "η πΓΔΜ κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών αποδέχθηκε μια ιστορική αλήθεια, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν λαό, ο οποίος είναι σλαβικός και η γλώσσα του είναι σλαβική".

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με  ομάδα ελληνο-αμερικανών φοιτητών του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute), με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διοικητικό Εκτελεστικό Διευθυντή Nick Larigakis, στο πλαίσιο της 10ης ετήσιας επίσκεψής τους στην Ελλάδα, την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Παυλόπουλος: Οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι είναι Σλάβοι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη στάση των γειτόνων μετά τη συμφωνία για το ονοματολογικό, έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα και δήλωσε: "πλέον, μπαίνουμε στη φάση ενός άλλου προγράμματος, με πολύ διαφορετική νοοτροπία απ' αυτήν που είχαν τα προηγούμενα, όπως συνέβη και με Πορτογαλία και Κύπρο"

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι σύνεδροι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι σύνεδροι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε τη σημασία του έργου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στη σύζευξη των αρχών και αξιών που μπορούν να υπηρετήσουν ο Κοινοβουλευτισμός και η Ορθοδοξία.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, η τελετή απονομής πτυχίων στους σπουδαστές της 6ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ). Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία.

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα είναι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ

"H Ελλάδα σήμερα, από γεωστρατηγική άποψη, αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ στην Ανατολή, είναι ο φύλακας των συνόρων και του εδάφους της ΕΕ", επισήμανε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ανάγκη να καταστήσουμε την Ελλάδα ισχυρή και αξιοσέβαστη

Την ανάγκη «να καταστήσουμε την Ελλάδα ισχυρή και αξιοσέβαστη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία του σε ημερίδα για την "Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

"Μόνο ισχυρή ενωμένη Ευρώπη μπορεί να εξουδετερώσει λαϊκισμό και νεοναζισμό"

Ισχυρά μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσω του νέου του βιβλίου προς την ΕΕ. Ο Προκόπης Παυλόπουλος καλεί τις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν «την άκρως επικίνδυνη κρίση χρέους» με τη θεσμοθέτηση, μεταξύ άλλων, και ευρωομολόγου

Άρειος Πάγος

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος αντεισαγγελέα- Ανάρτησε προσβλητικό υλικό για τον Παυλόπουλο και Τσίπρα

Την προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ώστε να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από την πλευρά του

Ο Πρ. Παυλόπουλος δεν έπρεπε να συγκατανεύσει σε μια "συμφωνία-έκτρωμα", δήλωσε ο Σαμαράς

Σαμαράς: Ο Παυλόπουλος δεν έπρεπε να συγκατανεύσει σε μια "συμφωνία-έκτρωμα"

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι επί της κυβέρνησής του ο ΥΠΕΞ Ευαγ. Βενιζέλος ζητούσε σύνθετη ονομασία λόγω "προσωπικής άποψης". Αμέριστη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του κατά της συμφωνίας.

Κωδικός... "μη επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου"

Κωδικός... "μη επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου"

Στόχος να μην προταθεί για μια δεύτερη θητεία στη Προεδρία της Δημοκρατίας. Αίφνης η αντιπαράθεση Κ. Μητσοτάκη με τον Αλ. Τσίπρα για το μακεδονικό κατέστη -και- εσωκομματικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΝΔ ζητά από Παυλόπουλο να επαναφέρει στην συνταγματική "τάξη" τον Τσίπρα

H ΝΔ ζητά από Παυλόπουλο να επαναφέρει στην συνταγματική "τάξη" τον Τσίπρα

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι θα απαντήσει ο Παυλόπουλος αν του ζητηθεί να παρέμβει. Στις 9:30πμ στο προεδρικό μέγαρο το ραντεβού. Πέφτουν κυβερνήσεις για τα εθνικά θέματα-όλα τα θεσμικά όπλα στο τραπέζι, δηλώνει ο γραμματέας της ΝΔ. Η πολύωρη σύσκεψη Κυριάκου, Ντόρας, Δένδια και Τσιάρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο δεύτερο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση

Βενιζέλος: Έχουμε αποδεχθεί σύνθετη ονομασία των Σκοπίων επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

"Η χώρα χρειάζεται επειγόντως εκλογές και άλλη κυβέρνηση", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κινούμενος όμως σε άλλη λογική από τη γραμμή ίσων αποστάσεων Γεννηματά.Έκανε λόγο για αναγκαίες ευρύτατες πλειοψηφίες για σταθερό εκλογικό σύστημα και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Στιγμιότυπο από το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, στο Τροκαντερό, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επιβιβαζόμενος σε Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, θα επιθεωρήσει τον Στόλο Πολεμικών Πλοίων, την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Παυλόπουλος: Το Πολεμικό Ναυτικό υπερασπίζεται τα σύνορα και θα υπερασπιστεί την ΑΟΖ

Κατά την επιθεώρηση του Στόλου στο Φάληρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε "στη φίλη και γείτονα Τουρκία" το μήνυμα ότι θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, αλλά δεν ανεχόμαστε αμφισβήτηση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Θεοδωράκης εγκωμιάζει τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σχολιάζει τη στάση των Ελλήνων Προέδρων

"Η απόφαση του Ιταλού Προέδρου να μην δεχθεί για υπουργό έναν εχθρό της ΕΕ, δείχνει ότι υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία", υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας ότι αντίστοιχα οι Έλληνες Πρόεδροι δεν είπαν ποτέ όχι σε επικίνδυνες αποφάσεις κυβερνήσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η αλληλεγγύη, θεμελιώδης αρχή της ΕΕ

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε στο δημαρχιακό μέγαρο της Φλωρεντίας Παλάτσο Βέκιο στην όγδοη ετήσια συνδιάσκεψη για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφερόμενος στην αρχή της αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του πρωτογενούς ευρωπαϊκού δικαίου

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρίγκηπα Κάρολο

Μήνυμα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από Παυλόπουλο προς Κάρολο

Την ελπίδα ότι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα τελικά θα ευοδωθεί εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης, παρουσία του Προέδρου της Βουλής, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Παυλόπουλος και Κάρολος στο Προεδρικό Μέγαρο

Παυλόπουλος: Ιστορική η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρίγκιπα Κάρολο. "Πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της φιλίας των δύο χωρών" χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο κ. Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Οργή για την προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου

Ποιοί και γιατί επιχειρούν να εμπλέξουν τον Προκόπη Παυλόπουλο στην απόφαση του Ιδρύματος Καραμανλή να μην μιλήσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ

Το γεύμα Παυλόπουλου στο Γιούνκερ, παρουσία Τσίπρα και Μητσοτάκη

Το γεύμα Παυλόπουλου στο Γιούνκερ, παρουσία Τσίπρα και Μητσοτάκη

Βαρυσήμαντα μηνύματα αποστέλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω του γεύματος που παραθέτει στον πρόεδρο της Κομισιόν, παρόντος πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Βούτση και του Σχοινά. Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται στην ομιλία Γιούνκερ στο Κοινοβούλιο

Ο Νίκος Κοτζιάς υποδέχεται στο υπουργείο Εξωτερικών τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Νίκος Κοτζιάς υποδέχεται τον Προκόπη Παυλόπουλο

Η προεδρική επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, που γίνεται αυτή την ώρα, με αφορμή την τελετή ορκωμοσίας εκπαιδευτικής σειράς νέων διπλωματικών ακολούθων, αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον λόγω της συγκυρίας.