Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης

Επετειακές εκδηλώσεις στην Ερμιόνη για την συμπλήρωσης 190 χρόνων από το ιστορικό γεγονός της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη, από 18 Ιανουαρίου 1827 έως 17 Μαρτίου 1827, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017. 
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Επετειακές εκδηλώσεις στην Ερμιόνη για την συμπλήρωσης 190 χρόνων από το ιστορικό γεγονός της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη, από 18 Ιανουαρίου 1827 έως 17 Μαρτίου 1827, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα", τονίζει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

«Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης, αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος.«Πορευόμαστε -με τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο, χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχθεί κατά τον προορισμό της», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρεται, επίσης, στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει «υπαρξιακό πρόβλημα» για την Ευρώπη, ενώ ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «να ξαναθυμηθεί τις αρχές της και να συμπεριφερθεί σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας τις ακραίες εκείνες φωνές στους κόλπους της, που προκρίνουν τις ακριβώς αντίθετες επιλογές και διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα».

Αφήνει, δε, αιχμές για τη στάση της γειτονικής FYROM, λέγοντας πως «το αυτό ζητούμε και από γειτονικά κράτη στην Βαλκανική, που φιλοδοξούν μάλιστα να προσχωρήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας αυτονοήτως ότι με διεκδικήσεις ονομάτων που παραχαράσσουν βαναύσως την ιστορία και αποπνέουν αλυτρωτισμό, αλλά και με επιδείξεις βαρβαρότητας σε βάρος των προσφύγων δεν έχουν ευρωπαϊκό μέλλον, αφού έτσι παραβιάζουν ευθέως τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι «η χώρα μας έχει αποδείξει, διαχρονικώς, ότι σέβεται εμπράκτως τη διεθνή νομιμότητα. Ταυτοχρόνως, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει, αποτελεσματικά την κυριαρχία της, την εδαφική της ακεραιότητα και τα σύνορά της, άρα -και με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Αποτελεί διαρκές χρέος μας να μην λησμονούμε την Κύπρο», τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να βρεθεί στο Κυπριακό λύση, «η οποία θα διασφαλίσει, οριστικώς και αμετακλήτως, μεταξύ άλλων ένα Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης μ' ενιαία διεθνή προσωπικότητα και πλήρη κυριαρχία, απαλλαγμένο από τις παρωχημένες και υπονομευτικές για το μέλλον του «εγγυητικές» παρεμβάσεις τρίτων».

Τέλος, στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στο θέμα της διεθνούς τρομοκρατίας, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, και τονίζει, ότι η Ευρώπη «πρέπει να την αντιμετωπίσει δίχως ίχνος ολιγωρίας και πολύ περισσότερο ανοχής, με τον τρόπο που αρμόζει σ' εκείνους οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προκόπης Παυλόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παυλόπουλος: Ο δρόμος μας είναι μέσα στην ΕΕ και την ευρωζώνη

SHARE:

24Media Network