Πελώνη για Ερντογάν στα κατεχόμενα: Θα επιβαρυνθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις

Πελώνη για Ερντογάν στα κατεχόμενα: Θα επιβαρυνθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Eurokinissi

Την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην κατεχόμενη Κύπρο σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα πηγή έντασης.

Για τις επιπτώσεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις προειδοποιεί η Αθήνα την Τουρκία εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου.

“Εάν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες, που ακούμε τελευταία, καταρχάς αυτό θα αποτελεί ένα πλήγμα στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο” ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σημείωσε ότι οι κινήσεις της Τουρκίας ανησυχούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την ηγεσία της ΕΕ, που έχει διαμηνύσει την αντίθεση της στους τουρκικούς σχεδιασμούς. “Προφανώς οι όποιες αρνητικές εξελίξεις θα επιβαρύνουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Δεν μπορεί η παρανομία στην Κύπρο να παράξει νομιμότητα” πρόσθεσε και κατέληξε: “Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα ακούσει τη φωνή του δικαίου που είναι και προς το δικό της συμφέρον και δεν θα υπάρξει νέα πηγή έντασης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα