Πελώνη για Τσαβούσογλου στη Θράκη: Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Πελώνη για Τσαβούσογλου στη Θράκη: Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα
Αριστοτελία Πελώνη Eurokinissi

“Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε ούτε να φοβηθούμε σε σχέση με τη μειονότητα” τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος σχετικά με την ιδιωτική επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Τουρκίας στη Θράκη.

Μήνυμα αυτοπεποίθησης στέλνει το Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θράκη.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο του briefing, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υπενθύμισε καταρχάς ότι η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη είναι ιδιωτική και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μία ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα και δεν απαγορεύει ιδιωτικές επισκέψεις, όπως άλλωστε και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μπορεί να πάει ιδιωτικά στην Κωνσταντινούπολη ή τη Σμύρνη.

“Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε ούτε να φοβηθούμε σε σχέση με τη μειονότητα, η οποία απολαμβάνει καθεστώς ισονομίας, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι και Ευρωπαίοι πολίτες”, πρόσθεσε η κ. Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα φτάσει στην Ελλάδα την Κυριακή 31 Μαϊου και θα μεταβεί καταρχάς στη Θράκη, ενώ το βράδυ θα του παραθέσει δείπνο ο Νίκος Δένδιας, με τον οποίο η επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Τσαβούσογλου σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και η συνάντηση επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα