Πέθανε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος EUROKINISSI

Το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην διοικητής του ΙΚΑ πέθανε αιφνιδίως το μεσημέρι του Σαββάτου ύστερα από αδιαθεσία που ένιωσε ενώ βρισκόταν στην παραλία με τη σύζυγό του.

Πέθανε το Σάββατο αιφνιδίως, σε ηλικία 72 ετών, το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός και πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στην παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας μαζί με τη σύζυγο του και πέθανε από ανακοπή.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε συνοδεία του Λιμενικού στο ΓΝ Κύμης.

ADVERTISING

Ποιός ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1947 και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από τα πρώτα βήματά του, το 1974. Εκλεγόταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το πρώτο συνέδριο. Διετέλεσε ακόμη γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, βουλευτής Αρκαδίας, υφυπουργός, γενικός γραμματέας και διοικητής κρατικών οργανισμών και διοικητής του ΙΚΑ από το 2010 έως το 2015.

Γεννηματά: Θλίψη και πόνος σε όλη τη Δημοκρατική Παράταξη

Σε δήλωσή της για την απώλεια του Ρ. Σπυρόπουλου, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει:

"Η αδόκητη απώλεια του Ροβέρτου Σπυρόπουλου προκαλεί βαθιά θλίψη και πόνο σε όλη την Παράταξη. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν στην πρώτη γραμμή με συνέπεια, ευθύνη και σεμνότητα στους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες μέχρι την τελευταία στιγμή. Στάθηκε αλύγιστος στις επιθέσεις και ασυμβίβαστος στις δυσκολίες. Μα πάνω απ΄όλα υπήρξε ένας ακούραστος σύντροφος και συνοδοιπόρος με μεγάλη προσφορά στη Δημοκρατική Παράταξη και την πατρίδα μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του",

Γ. Παπανδρέου: Καλό ταξίδι Ροβέρτο

Τη μεγάλη του θλίψη για το θάνατο του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, εξέφρασε με δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου. «Με μεγάλη θλίψη έμαθα για τον αδόκητο θάνατο του αγαπημένου φίλου, του συνεργάτη, του σπουδαίου αγωνιστή, με τη μεγάλη προσφορά στη χώρα και στην Παράταξη. Καλό ταξίδι Ροβέρτο» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Βούτσης: Διακρίθηκε για την συνέπεια, την ευθύνη, αλλά και την σεμνότητα και το ήθος

Τη θλίψη του για την απρόσμενη απώλεια του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος διακρίθηκε για τη συνέπεια, την ευθύνη αλλά και την σεμνότητα και το ήθος, στους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες. Ιδιαίτερα ως βουλευτής Αρκαδίας διακρίθηκε για τη σταθερή επιμονή του στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου της κοινής μας καταγωγής και των απανταχού συμπατριωτών μας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» αναφέρει ο κ. Βούτσης.

SHARE:

24Media Network