Πέθανε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Ιντζές

Πέθανε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Ιντζές
Από την επετειακή εκδήλωση για τα 44 χρόνια του ΠΑΣΟΚ Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός, ο οποιος διετέλεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρουη και το ΠΑΣΟΚ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικί α 89 ετών

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην υπουργός Βασίλειος Ιντζές, ο οποίος διέτελεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ.

Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του αναφέρει:

“Η Προοδευτική Παράταξη σήμερα πενθεί. Έχασε ένα από τα ιδρυτικά της στελέχη. Έναν Σερραίο αγωνιστή, έναν «πολιτικό πρωταγωνιστή» στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, έναν άξιο Υπουργό (Υπουργό Βορείου Ελλάδος της πρώτης Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1985)), έναν από τους πιο διακεκριμένους διατελέσαντες Προέδρους της Βουλής με σημαντικό επιστημονικό έργο στα θέματα της ελληνικής, αγροτικής οικονομίας και το ασφαλιστικό.

Το πολιτικό του έργο, οι αγώνες τους, οι θητείες του αποτελούν για όλους εμάς πολύτιμη, πολιτική κληρονομιά, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε.. Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα..Αιωνία η Μνήμη του..”

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης, σημειώνει -μεταξύ άλλων- πως “ο Βασίλης Ιντζές για όλους εμάς, τους νεότερους πολιτικούς ήταν ο ‘εμπνευστής’ μας, ο ‘δάσκαλός’ μας για τη συμμετοχή μας στην μεγάλη πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης”.

“Οι αγώνες του”, τονίζει ο κ. Τζελέπης, “τα βιώματά του ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική του εμπειρία δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, η Θητεία του στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, η όλη του πολιτική σταδιοδρομία αποτελούν τη ‘μεγάλη πολιτική του παρακαταθήκη’ και για όλους εμάς ‘πολιτικά διδάγματα’ από την πορεία ενός συνετού ανθρώπου και παράλληλα ενός ενάρετου πολιτικού”.

Ο κ. Τζελέπης υπογραμμίζει την εμβληματική φυσιογνωμία του Βασίλειου Ιντζέ, ο οποίος, όπως τονίζει, “έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα