Πετρόπουλος: Στο τέλος του χρόνου θα δει κάθε συνταξιούχος περικοπή ή αύξηση

Πετρόπουλος: Στο τέλος του χρόνου θα δει κάθε συνταξιούχος περικοπή ή αύξηση
Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος Εurokinissi

Παράταση αγωνίας για εκατομμύρια συνταξιούχους καθώς ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, παρέπεμψε στο τέλος του '18-αρχές του '19 για συγκεκριμένους αριθμούς στο θέμα της περικοπής συντάξεων. Οι συνταξιούχοι βρίσκονται επί ποδός καθώς για το 30% από αυτούς θα υπάρξει μείωση από 1 ευρώ μέχρι 18% της σύνταξης όπως επιβεβαίωσε ο κ. Πετρόπουλος

Με τους θεσμούς να επιστρέφουν στην Αθήνα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης μέσα από την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων και τον έλεγχο προόδου των εκκρεμοτήτων, ένα μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγει για την κυβέρνηση είναι το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις από το επόμενο έτος.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και έδωσε διευκρινήσεις για το πώς και πότε θα γίνουν, σημειώνοντας όμως πως η προοπτική των αντίμετρων για να εξισορροπηθεί η απώλεια για τα νοικοκυριά, είναι ορατή.

“Έχουμε 7 μήνες μπροστά μας. Έχουμε ένα μέρος συνταξιούχων που μπορεί να υποστούν μείωση. Έχουμε ένα 20% των συνταξιούχων που θα δει αυξήσεις. Και είναι και ένα ποσοστό που θα έχει μείωση από 0-18% της σύνταξης”, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός για να συμπληρώσει:

“Εμείς θα το διαχειριστούμε ώστε να μην έχουμε μειώσεις. Έχουμε πλεονάσματα. Συνεπώς έχουμε το περιθώριο να διαχειριστούμε ζητήματα που πλήττουν τους πολίτες. Όταν θα έχουμε τα πλήρη νούμερα, εκεί θα παρέμβουμε. Θα τα συζητήσουμε και με τα κλιμάκια. Η συζήτηση θα γίνει τον Νοέμβριο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό”.

Σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις, δήλωσε: “Δεν είπα ότι θα επέλθει μείωση. Είπα ότι από το σύστημα προκύπτει μείωση. Τον Δεκέμβριο θα ξέρει κανείς προσωποποιημένα πόσα θα παίρνει”.

“Από 600 ευρώ και πάνω θα δουν βελτιώσεις”, κατέληξε ο υφυπουργός, ενώ σημείωσε σχετικά με το κόστος των φαρμάκων πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του κόστους για τους συνταξιούχους. “Παίρνω κι εγώ φάρμακα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χρηστίδης: Το έχει τερματίσει ο Πετρόπουλος

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ.Πετρόπουλο με αφορμή τη συνέντευξη του στο Ραδιόφωνο 24/7.

“Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός κ.Τάσος Πετρόπουλος το έχει τερματίσει…

Τη μία μας λέει ότι δεν κόπηκαν οι συντάξεις και την άλλη ότι οι συντάξεις θα μειωθούν, την τρίτη ότι έχουν περιθώριο 7 μήνες για να δουν τι θα κάνουν. Ψέματα και πάλι ψέματα. Οι συντάξεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν περικοπεί δραματικά ενώ καθ’ ομολογία Τσακαλώτου, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μην εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων, την οποία έχουν υπογράψει, από 1-1-2019.

Το ψέμα και η κοροϊδία των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους έχει γίνει δεύτερη φύση”, ανέφερε ειδικότερα σε δήλωση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα