Πέτρος Κόκκαλης: Ο κ. Μαρινάκης ψεύδεται

Ο Πέτρος Κόκκαλης
Ο Πέτρος Κόκκαλης EUROKINISSI

O κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε ψεύτη τον κ.Μαρινάκη και τον κάλεσε εάν μπορεί να τον διαψεύσει: «Εκείνος με παρακάλεσε το 2014 να είμαι δήμαρχος κάτι που αρνήθηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι δοτός σε μια δημοτική κίνηση που ελέγχεται από τον κ. Μαρινάκη» τόνισε.

Επίθεση στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τις προσωπικές αναφορές νωρίτερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη αναφορικά με τον δήμο Πειραιά ότι «δεν υπάρχει αντιπαράθεση με Πέτρο Κόκκαλη» και «ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει», ο κ. Κόκκαλης τον χαρακτήρισε ψεύτη και τον κάλεσε εάν μπορεί να τον διαψεύσει: «Εκείνος με παρακάλεσε το 2014 να είμαι δήμαρχος κάτι που αρνήθηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι δοτός σε μια δημοτική κίνηση που ελέγχεται από τον κ. Μαρινάκη» τόνισε.

Παράλληλα άφησε αιχμές για τον Γιάννη Μώραλη που μεσολάβησε, όπως τόνισε, ως εργαζόμενος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να αποδεχτεί την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την ανάληψη της δημαρχίας. Ακόμη ο κ. Κόκκαλης είπε πως είχε σκεφτεί να παραιτηθεί πολύ νωρίτερα, αλλά επέλεξε τελικά να σεβαστεί την ψήφο των Πειραιωτών που τον εμπιστεύτηκαν. Ειδικά για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αρέσκεται στις επιθέσεις και στην υποταγή».

Στους ισχυρισμούς του κ. Μαρινάκη ότι ο κ. Κόκκαλης «είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη», ο Πέτρος Κόκκαλης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Μαρινάκης δεν ξέρει ποσό κοστίζουν δυο air conditions και τα κομπιούτερ που αγόρασε για τη ΝΔ με χρήματα της ΠΑΕ Ολυμπιακού». Ενώ κάλεσε τον κ. Μαρινάκη «να ελέγχει καλύτερα τους ισολογισμούς του» και «να κάνει την ομάδα καλύτερη και να μην την εμπλέκει στα πολιτικά».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρινάκης στην ίδια συνέντευξη συμπλήρωσε ότι «από το 2010 βάζω χρήματα συνέχεια στον Ολυμπιακό, έχουμε πληρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, χωρίς καθυστέρηση και διακανονισμό. Χωρίς να έχω καμία σχέση και δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κόκκαλης είπε πως ο κ. Μαρινάκης αρέσκεται στις προσωπικές επιθέσεις ενώ άφησε αιχμές για την υποψηφιότητα του κ. Μαρινάκη ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, λέγοντας «δεν κατεβαίνει υποψήφιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι στην πραγματικότητα, αλλά κατεβαίνει σε ένα αξίωμα που δεν μπορεί να υπηρετήσει. Πρόκειται για ευτελισμό της δημοκρατικής διαδικασίας».

Για την απόφαση του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κόκκαλης είπε πως αυτή ελήφθη καθώς επιθυμεί να συμβάλει στην Προοδευτική Συμμαχία για την Ελλάδα και την Ε.Ε, επισημαίνοντας την ανάγκη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και το προσφυγικό, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι κοντά στις αξίες της Αριστεράς με τις οποίες μεγάλωσα».

Τέλος, ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του στην περίπτωση που εκλεγεί ευρωβουλευτής, δήλωσε: «εάν έχω την τιμή να εκλεγώ θα υπηρετήσω αυτή την εκλογή όπως την υπηρέτησα και στον δήμο με τη δουλειά μου όχι με τα λεφτά μου». Και παρέθεσε τη θέση του για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνολική επανατοποθέτηση της κοινωνίας μας σε μια νέα εποχή χωρίς άνθρακα, ενώ για την προσφυγική κρίση είπε πως οι πολιτικές της ΕΕ είναι αναποτελεσματικές «δεν λειτουργεί σωστά η διανομή των προσφύγων με αποτέλεσμα το πρόβλημα να το αντιμετωπίζουν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Β. Μαρινάκης: Ο Παππάς μου ζήτησε να πληρώσω την πρώτη δόση της άδειας του Καλογρίτσα

Μαξίμου: Πραγματικός αρχηγός της ΝΔ ο Βαγγέλης Μαρινάκης

ΝΔ: Ο Μαρινάκης επιβεβαίωσε τις στενές σχέσεις του με ΣΥΡΙΖΑ στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του

SHARE:

24Media Network