ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό: ‘Να ηττηθούν οι εθνικιστικές δυνάμεις’

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό: ‘Να ηττηθούν οι εθνικιστικές δυνάμεις’
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για την επερώτηση 13 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα:"Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία" (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η ανάγκη διεξαγωγής ενός ειλικρινούς διαλόγου, αλλά και ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για το ονοματολογικό υπογραμμίστηκε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Εκστρατεία στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας επίλυσης της εκκρεμότητας της ονομασίας της πΓΔΜ αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με δεδομένο ότι την ώρα που συνεδρίαζε το όργανο του κόμματος, ο Μάθιου Νίμιτς άνοιγε τα χαρτιά του στη Νέα Υόρκη ενώπιον των διαπραγματευτών των δύο χωρών, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συζήτησαν εκτενώς για το ονοματολογικό. Κατά πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στηρίξει έμπρακτα, με εκστρατεία ενημέρωσης, τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση, προσπαθώντας να πείσει την κοινωνία ότι το θέμα της ονομασίας πρέπει να λυθεί, αλλά και ενημερώνοντας για το τί έχει συμβεί από το 1992 ως τώρα και για το ποιοι φέρουν την ιστορική ευθύνη για το παρόν αδιέξοδο.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει συναίνεση για την επίλυση του θέματος, ενώ επίσης συμφωνήθηκε η ανάγκη “να ηττηθούν οι εθνικιστικές δυνάμεις”.

Στο επίκεντρο η “επόμενη μέρα”

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, συζητήθηκε εκτενώς η “επόμενη μέρα” της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις των επόμενων μηνών σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις εξόδου της Ελλάδας από την επιτροπεία. Παράλληλα, “δείχνοντας” τη ΝΔ, έκανε λόγο για “δυνάμεις που θέλουν να αποτύχει η Ελλάδα”, εκφράζοντας, πάντως, την εκτίμηση ότι δε θα πετύχουν τον σκοπό τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα