Πηγές Προεδρίας: “Οταν έρθει το σχέδιο, θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ”

Πηγές Προεδρίας: “Οταν έρθει το σχέδιο, θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ”
Προκόπης Παυλόπουλος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μια λακωνική δήλωση απαντούν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο ερώτημα αν ο Προκόπης Παυλόπουλος θα υπογράψει ή όχι το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ».

Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα είναι η Ειρήνη Καλού και νέα εισαγγελέας η Δήμητρα Κοκοτίνη.

Η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τη φήμη δυναμικής δικαστικής λειτουργού και εξ αρχής συμπλήρωνε μεγάλες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Βασίλειο Πέππα.

Η Δήμητρα Κοκοτίνη ήταν τελευταία θέση κατά σειρά αρχαιότητας, γεννήθηκε το 1954 και αναμένεται να έχει μπροστά της διετή θητεία.

Η αντιπρόεδρος Ειρήνη Καλού, που πλέον είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι γνωστή από την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη, επίσης, τον Ιανουάριο του 2014 και στο βαθμό της αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα