Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα νομιμοποιήσουμε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα νομιμοποιήσουμε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Αιτία πολιτικού πολέμου είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η πιθανή εξαίρεση βουλευτών του από την Προανακριτική για την Novartis.

Ως κοινοβουλευτικό πραξικόπημα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανή εξαίρεση των κκ Πολάκη και Τζανακόπουλο από την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis και τονίζει ότι δεν πρόκειται να τον νομιμοποιήσει. 

Συγκεκριμένα, πηγές της Κουμουνδούρου τόνιζαν ότι “αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά μεθόδευση προκειμένου να εξαιρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή, θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι θα ακολουθήσει. 

Η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών είναι καταφανώς παράνομη, αντιθεσμική και συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν πρόκειται ούτε να το αποδεχθούν ούτε να το νομιμοποιήσουν. 

Σχετικά με τη στάση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας της ΚΟ παρείχε σήμερα το πρωί σχετική ενημέρωση στον Πρόεδρο της Βουλής”.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Τζοβόλας, συνήγορος του Δ. Παπαγγελόπουλου, τόνισε ότι είναι παράνομη τυχόν εξαίρεση από την προανακριτική του Τζανακόπουλου και του Πολάκη.

Ειδικότερα, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως “αν η Επιτροπή αποφασίσει την εξαίρεση των Τζανακόπουλο – Πολάκη είναι εκτός νόμου και η διαδικασία που θα επακολουθήσει θα είναι άκυρη”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα