Πηγές ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί αμερικανικών πιέσεων

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών EUROKINISSI

Πώς σχολιάζουν πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών τους ισχυρισμούς της Ρωσίας, περί ανάμειξης των ΗΠΑ στην υπόθεση απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Μόσχας, ότι "η Ουάσινγκτον κρύβεται πίσω από την αντι-ρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης" δίνουν πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας πρεσβευτής στην Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

"Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι" τόνισαν διπλωματικές πηγές. Και πρόσθεσαν: "Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο. Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας", αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μόσχα: Καλεί τον Έλληνα πρεσβευτή για εξηγήσεις - Δείχνει ΗΠΑ για τις απελάσεις

Η Μόσχα κλιμακώνει την κρίση - Στον "αέρα" η επίσκεψη Λαβρόφ μετά τις απελάσεις διπλωματών

SHARE:

24Media Network