Πιθανή παρέμβαση Μητσοτάκη για σκουπίδια και συμβασιούχους

Πιθανή παρέμβαση Μητσοτάκη για σκουπίδια και συμβασιούχους

Καταβολή των δεδουλευμένων και κατά κάθε σκέψης για παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων τάσσεται η ΝΔ. Ανοίγει θέμα ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας των δήμων. Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ταχθεί ήδη κατά της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ

«Ρεαλιστική λύση» για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων, κατά της λύσης για χρονική παράταση των συμβάσεων και των συγκεκαλυμμένων μονιμοποιήσεων για τον τομέα της καθαριότητας στους δήμους, τάσσεται η ΝΔ θεωρώντας αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση για το σημερινό αδιέξοδο, καθώς όπως επισημαίνουν από το Μοσχάτο όλες οι ως τώρα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης από το 2015 κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου και αγνοούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό σήμερα να υπάρξει και παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσονται κατά κάθε σκέψης που οδηγεί σε μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όπως με σαφήνεια έχουν καταστήσει από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι τομεάρχες Μάκης Βορίδης και Γιώργος Γεωργαντάς επικαλούμενοι το άρθρο 103 του Συντάγματος που «απαγορεύει ρητά και ξεκάθαρα τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου».

Επιπλέον στη ΝΔ απορρίπτοντας τις προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και καταγγέλλοντας εμπαιγμό και κοροϊδία των εργαζομένων επέμειναν πως «η έκτακτη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για ανανεώσεις και σωρηδόν μονιμοποιήσεις μέσω προσλήψεων». Το πρόσθετο επιχείρημα πέραν των δικαστικών αποφάσεων και των συνταγματικών κωλυμάτων που θέτει η ΝΔ είναι και οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. Όπως τονίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ακόμα και αν σπαταληθούν όλες οι προσλήψεις που προβλέπει το μνημόνιο για τα έτη 2017-2018 σε συμβασιούχους των ΟΤΑ, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί καθώς οι συμβασιούχοι είναι πολύ περισσότεροι».

Ωστόσο η ΝΔ τάσσεται κατά μιας τέτοιας λύσης και από θέση ιδεολογικών αρχών καθώς όπως επισημαίνουν τα στελέχη της λύση στην κατεύθυνση των μονιμοποιήσεων στους δήμους «είναι αντίθετο με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας  καθώς προτεραιότητα έχει η ικανοποίηση των αναγκών στην υγεία, στην παιδεία και σε άλλους κοινωνικούς τομείς».

Σε αυτό το πλαίσιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των δήμων εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι «αποκλείει από το δημόσιο διάλογο τη δυνατότητα παραχώρησης των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες, ενώ η επιλογή αυτή όμως λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε πολλούς Δήμους της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ήδη παρέμβει στο θέμα την προηγούμενη Πέμπτη με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο tweeter είχε επικρίνει με σφοδρότητα την κυβέρνηση αλλά είχε επίσης ταχθεί με σαφήνεια και κατά της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους γράφοντας ότι «ο κ. Τσίπρας, μαζί με όλους τους Έλληνες, εξαπάτησε και τους συμβασιούχους ΠΟΕ ΟΤΑ. Αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια».

(Φωτό: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις

Μητσοτάκης: Κάθε μεταπτυχιακό να ορίζει το ύψος των διδάκτρων του

Γιατί οι διαιτολόγοι συνέστησαν στον Μητσοτάκη χυμό ρόδι και εσπρέσο

SHARE:

24Media Network