Πιτσιόρλας: Πρόωρες εκλογές θα φρενάρουν την ανάπτυξη

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Την πεποίθησή του ότι μέσα στο 2018 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο και θα προχωρήσουν οι εργασίες στο πρώην αεροδρόμιο, εξέφρασε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

"Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να κάνει προσφυγή" είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6  και στην εκπομπή "Βρε καλώς τους" με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο,  ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφερόμενος στους κατοίκους της περιοχής του Ελληνικού που ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα για την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, το ΠΔ που εγκρίθηκε από το ΣτΕ είναι τόσο καθαρό που δεν υπάρχει κενό για να πατήσει κάποιος και να πάνε πίσω οι εργασίες στο Ελληνικό.

Σε σχέση με τον ισχυρισμό των κατοίκων που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ότι η επένδυση θα μειώσει τις αξίες των ακινήτων και θα έχει συνέπειες στην ποιότητα ζωής, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι, αντίθετα με όσα υποστηρίζονται, οι τιμές των ακινήτων στα νότια προάστια έχουν ήδη αυξηθεί ενώ η αναβάθμιση της περιοχής και του παραλιακού μετώπου θα αναβαθμίσει και την ποιότητα ζωής.

Ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε ότι όλα προχωρούν κανονικά και μέσα στο 2018 θα είναι όλα έτοιμα, ενώ πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν τόσες ξένες επενδύσεις και έπεται συνέχεια, ενώ έκανε λόγο και για ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων αλλά και την ακόμα καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Όπως είπε ο υφυπουργός, "η στροφή έχει γίνει", τονίζοντας παράλληλα πως επειδή η οικονομία είναι  και θέμα κλίματος, και όσο καλύτερο είναι αυτό, τόσο θεαματικότερα θα είναι τα αποτελέσματα της οικονομίας, ενώ, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα "φρενάρει" αυτή την προοπτική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΤΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό

Ελληνικό: Τέρμα τα λόγια - Αρχίζει το έργο

SHARE:

24Media Network