Πλεύρης: Θα εξετάσουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας της μάσκας αν χρειαστεί

Πλεύρης: Θα εξετάσουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας της μάσκας αν χρειαστεί
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης eurokinissi

Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κάνοντας παράλληλα λόγο για "νέα κουλτούρα" στα μέτρα για την πανδημία.

Για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού που αναμένεται να εξεταστούν εν όψει φθινοπώρου και χειμώνα μίλησε ο Θάνος Πλεύρης το πρωί της Τρίτης (23/8) αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της.

Έκανε μάλιστα λόγο για μια νέα “κουλτούρα” στα μέτρα για την πανδημία: «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και που», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού το φθινώπορο και το χειμώνα. «Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών. Όπως είπε οι συζητήσεις με το Υπ. Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα