Πλεύρης για καταγγελία εγκύου: “Διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα”

Πλεύρης για καταγγελία εγκύου: “Διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα”
Θάνος Πλεύρης sooc

Δήλωση σχετικά με τη διερεύνηση καταγγελιών για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ πραγματοποίησε ο Θάνος Πλεύρης, λίγο μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας εγκύου στη Θεσσαλονίκη.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος σε περιπτώσεις καταγγελιών για τυχόν ιατρικά λάθη.

«Οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα και υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής», υπογραμμίζει ο κ. Πλεύρης.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας ετοιμόγεννης εγκύου στη Θεσσαλονίκη που όπως αναφέρει, την έδιωξαν από το νοσοκομείο γιατί έληγε η εφημερία και χάθηκε η ζωή του νεογέννητου βρέφους της.

Η ίδια και ο σύντροφός της υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία στα οποία βρέθηκαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα