Ποιος είναι ο νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου
Ο Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI

Με απόφαση Μητσοτάκη, τη θέση αυτή που αποτελεί μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες στην κομματική ιεραρχία αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιάννης Οικονόμου, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε την Παρασκευή τον κ.Οικονόμου και του είπε ότι σκέπτεται να του αναθέσει το συγκεκριμένο αξίωμα, το οποίο ανάλογα με το πρόσωπο και τις δυνατότητες που του δίνει ο εκάστοτε πρόεδρος, αποτελεί ένα από τα πλέον νευραλγικά στο κόμμα της ΝΔ.

Ο νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής  Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία,  στο τμήμα  Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλά Αγγλικά. Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα και μεχρι σήμερα συμμετέχει στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές,  νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές).

Από το 2013 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει, σε τιμητική θέση,  στο ψηφοδέλτιο Β Αθηνών της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες.

Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής τροφίμων.

Ο κ.Οικόνομου έχει καλές σχέσεις με το καραμανλικό στρατόπεδο, καθώς διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί Κώστα Καραμανλή, είχε όμως επίσης ακολουθήσει τη Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία (είχε μάλιστα αναλάβει τη νεολαία του κόμματος), αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στη ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νίκη Κεραμέως: Η ΝΔ συνιστά τη μόνη ορθολογική επιλογή στον παραλογισμό της κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network