Βεντέτα με φόντο το γιαούρτι

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο κ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο κ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ EUROKINISSI

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερη ανακοίνωση Πάγκαλου μετά τις δηλώσεις των Ιατρού και Πόγκα και την ανακοίνωση του ΣΥΝ. Νέες κατηγορίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (Vids)

Μετά την επίθεση που δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατονομάζοντας ως "διοργανωτή των επεισοδίων όπως και όλων των προηγούμενων τραμπουκισμών στα μπλόκα της Κερατέας" τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Σταύρος Ιατρού και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,  Μ. Πόγκα.

Ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, μιλώντας στον Βήμα 99,5, καταδίκασε το περιστατικό και αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, επισημαίνοντας πως ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Πόγκας είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν ήμουν στο περιστατικό, ήμουν πολύ μακριά και ενημερώθηκα για αυτό τηλεφωνικά", σημείωσε, υποστηρίζοντας πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει παρασυρθεί και πως οι πληροφορίες που έχει προέρχονται από "ασφαλίτες".

Υποστήριξε ότι στοχοποιείται αδίκως, υποστηρίζοντας ότι η συγκέντρωση έξω από την ταβέρνα που βρίσκονταν ο κ. Πάγκαλος και οι 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν μία "αυθόρμητη συγκέντρωση κατοίκων".

Έκανε μάλιστα λόγο για βεντέτα του Θεόδωρου Πάγκαλου με το ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως ήταν "τραγικό λάθος να στοχοποιήσει εμένα, τον κ. Πόγκα και κυρίως τον αγώνα μας".

Αναφορικά με την κατασκευσή του ΧΥΤΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας διάλογος με την κυβέρνηση, πως δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα και πως τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι το έργο είναι παράνομο. Κατηγόρησε, τέλος, την αστυνομία, σημειώνοντας ότι ασκεί «βία και τρομοκρατία» εναντίον των κατοίκων της περιοχής.

ΣΥΝ: Συστήνουμε στον Παπανδρέου να τον αποσύρει

Λακωνική αλλά παράλληλα αιχμηρή υπήρξε η αντίδραση του ΣΥΝ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “η αμετροεπής συμπεριφορά του Θεόδωρου Πάγκαλου, οι προκλητικές δηλώσεις του, καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του.

"Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΝ.

Νέα ανακοίνωση Πάγκαλου

Η τελευταία κουβέντα για την Πέμπτη ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση, όπου επισήμανε ότι 50 περίπου πολίτες, καθοδηγούμενοι από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκαν με εκατοντάδες κοκτέιλ μολότοφ εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας.

"Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει την αποδοκιμασία ή τουλάχιστον την έκφραση λύπης για το γεγονός ότι καθοδηγούμενοι από επώνυμα και πασίγνωστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, 50 περίπου άτομα αποδοκίμαζαν και προπηλάκιζαν επί δύο περίπου ώρες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν μετείχαν σε κανενός είδους πολιτική ή δημόσια εκδήλωση, αλλά απλώς είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στην βάση επιχειρήσεων των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα το ίδιο βράδυ με εκατοντάδες κοκτέιλ μολότοφ επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας.

Είναι προφανές ότι η συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή εξυπηρετείται από την θεωρία της πρόκλησης, τη γνωστή, χιτλερικής εμπνεύσεως, άποψη, ότι ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια.

Δεν ευχόμαστε περαστικά στον Συνασπισμό ούτε μας ενδιαφέρει η ευθύνη του ενός ή του άλλου από τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία του. Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα δώσει όταν έρθει η στιγμή την απάντηση σ' αυτή την στροφή της πάλαι ποτέ 'ανανεωτικής αριστεράς' προς το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λέει πως τον βρήκε... ΣΥΡΙΖΑ

Γιαούρτωσαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο

SHARE:

24Media Network