Πολιτική αντιπαράθεση για το εάν γνώριζε η κυβέρνηση για νεκρούς πριν την ενημέρωση Τσίπρα

Πολιτική αντιπαράθεση για το εάν γνώριζε η κυβέρνηση για νεκρούς πριν την ενημέρωση Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι,Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 Eurokinissi

"Η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες", τονίζει η ΝΔ. Για παραπλάνηση των πολιτών κατηγορεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, για "επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης" κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

«Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τσιόδρας: Συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών

Για «συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών» κατηγορεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας την κυβέρνηση αναφέροντας ότι «ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γγ Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στη φωτιά στο Μάτι».

Ο κ. Τσιόδρας τονίζει ότι «τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες. Εμφανιζεται ο Πρωθυπουργός στις 23.37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα».

«Πρόκειται» καταλήγει «για συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών. Η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα΄πρεπε να΄χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία».

ΚΙΝΑΛ: Επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης από την κυβέρνηση

«Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς» χαρακτήρισε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος νωρίτερα δήλωσε στο Θέμα, ότι είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη νεκρών, αλλά δεν αξιολόγησε την πληροφορία ως ασφαλή.

«Έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν» πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα