Πολιτικός “σεισμός” από τους “sugar daddies” του Κουτσούμπα

Διαβάζεται σε 3'
Δημήτρης Κουτσούμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας SOOC Aris Oikonomou

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα με τις αναζητήσεις “sugar daddies” από νέα κορίτσια στη Σκανδιναβία.

Η δεύτερη ημέρα συζητήσεων για το νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη Βουλή “στιγματίστηκε” από μια συγκεκριμένη φράση που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο πλαίσιο της κριτικής του εν λόγω νομοσχεδίου, ο γραμματέας του ΚΚΕ επιχείρησε να το συγκρίνει με το εκπαιδευτικό μοντέλο που ακολουθείται στη Σκανδιναβία.

Αφού σχολίασε το νομοσχέδιο “πραγματικό έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος, που παρά την ομοβροντία ψεμάτων και προπαγάνδας, ακόμη και στις ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις, δείχνει να έχει το μισό της κοινωνίας απέναντί του”, άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας “ανέκδοτο το Σκανδιναβικό μοντέλο”.

Και στη συνέχεια, δήλωσε: “Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδεισο να αντιγράψετε”.

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν πολύ να έρθουν. Πρώτη η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε για τη συγκεκριμένη έκφραση του κ. Κουτσούμπα, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να κάνει λόγω για μια “απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική δήλωση για το γυναικείο φύλο”.

Την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας διαδέχθηκε το ΠΑΣΟΚ, όπου έκανε λόγο για σεξιστικό παραλήρημα, με σαφή αναφορά στις εμφανίσεις του γραμματέα του ΚΚΕ στα σατιρικά βίντεο του καναλιού στο YouTube.

“Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα”, αναφέρεται στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να ζητά από τον κ. Κουτσούμπα να ανακαλέσει την εν λόγω δήλωσή του.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μια “άνευ προηγουμένου σεξιστική δήλωση” που προκαλεί “έκπληξη και θλίψη”.

ΚΚΕ: “Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη”

Απάντηση στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να δώσει το ΚΚΕ όπου, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για “εμπορευματοποίηση της παιδείας”.

“Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση.

Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά «μοντέλα» του εξωτερικού;

Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;

Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν.

Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη».

Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν”, καταλήγει το ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα