Πολύδωρας: Είμαι σαμουράι, αλλά είμαι έτοιμος να παραιτηθώ αύριο το πρωί

Πολύδωρας: Είμαι σαμουράι, αλλά είμαι έτοιμος να παραιτηθώ αύριο το πρωί
Συνάντησή του Βύρωνα Πολύδωρα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016. Ο Βύρων Πολύδωρας είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του ΕΣΡ. Eurokinissi

"Ήθελαν να με εξοντώσουν ο Σαμαράς και η παρέα του", δήλωσε ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ. Υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν τον θέλει επειδή δεν είναι κολλητός του Χριστοφοράκου και έκανε λόγο για κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων. Τι αποκάλυψε για τη συνομιλία του με Τσίπρα

Έτοιμος να παραιτηθεί αύριο το πρωί από την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, αλλά αποφασισμένος να δώσει τη μάχη, δήλωσε ο Βύρων Πολύδωρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, καθώς υποστήριξε ότι η ηγεσία Μητσοτάκη δεν τον θέλει επειδή δεν είναι κολλητός του Χριστοφοράκου.

Ο κ.Πολύδωρας, τον οποίο η κυβέρνηση πρότεινε για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, μιλώντας στην ΕΡΤ δεν έκρυψε ότι στεναχωρέθηκε πολύ με την αρνητική στάση της ΝΔ. Υπενθύμισε ότι είχε διαγραφεί επί Σαμαρά και αναρωτήθηκε: “Άραγε τι θέλουν; Να με εξορίσουν από την Ελλάδα; Δεν προβλέπεται η υπερωρία ή ο εξοστρακισμός του Αριστείδη του δίκαιου. Μήπως να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου; Αισθάνομαι σα να έπεσε πάνω μου σεισμός χειρότερος από αυτόν στην Ιταλία ο οποιος εύχομαι να μην έχει θύματα”.

Έκανε μάλιστα λόγο για πολυβολεία, κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων, στα υποκινούμενα όπως είπε media και στα social media, σχολιάζοντας: “Με χτυπάνε επειδή είπα γράνα και στρατηγός άνεμος”. Εκτίμησε πάντως ότι η θέση που εξέφρασε η ΝΔ εντός 17 λεπτών δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ.

“Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ είναι μαζί μου, ο πολύς κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου,έχω τον τρόπο μου να το διαπιστώνω”, είπε και υποστήριξε ότι από την αξιωματική αντιπολίτευση “κάνουν τακτικισμούς να ρίξουν την κυβέρνηση για να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους”.

Ο κ.Πολύδωρας δήλωσε τιμώμενος από την πρόταση που του έκαναν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ως αρμόδιος για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και αποκάλυψε το διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό:

“Με πήρε στο τηλέφωνο και μου είπε: ‘Τι θα έλεγες Βύρωνα για πρόεδρος του ΕΣΡ;’ Του απάντησα: ‘Ευχαριστώ, αλλά έχω πολλούς εχθρούς’. Μου είπε: ‘Έχεις και περισσότερους φίλους’”.

Και διεμήνυσε προς την ηγετική ομάδα της ΝΔ ότι: “Εγώ δεν κόπτομαι για την υποψηφιότητα,λ εγώ από την ορμή για να δράσω και να πράξω αποδέχθηκα αυτή την τιμητική πρόσκληση. Είμαι στα δημόσια πράγματα όσο αναπνέω, αλλά άλλο αυτό. Με ενέπνευσε το έργο του ειρηνοποιού και αποδέχθηκα την πρόσκληση με φουσκωμένη την αισιοδοξία ότι μπορώ να φέρω αποτέλεσμα να πάψει η ένταση με τη δικαιοσύνη. Είμαι νομικός και οι δικαστές ξέρουν πόσο τους σέβομαι. Θέλω να εξομαλύνω τις σχέσεις της πολιτικής με τη Δικαιοσύνη. Και λέω της πολιτικής γιατί όλοι θέλουν να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη για την απόφαση της αρεσκείας τους”.

Στο ερώτημα δε εάν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μην είναι τελικά υποψήφιος, δεδομένου ότι ήδη είναι σαφές πως η πρόταση για το πρόσωπο του δε συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων, ο κ.Πολύδωρας άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά:

“Δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία θέση, δε θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό. Χωρίς υπεκφυγή, έχω την ετοιμότητα να παραιτηθώ αύριο το πρωί και σήμερα ακόμη. Δε θέλω να εκβιάσω τίποτα.”

Πρόσθεσε δε απευθυνόμενος στη ΝΔ: “Θέλω όμως να θυμίσω σε αυτούς που έκριναν ότι δεν έχω τα προσόντα, ότι μπορεί να έχουν άλλα κριτήρια προσόντων πχ να είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου, να μην έχω σταθεί όρθιος και φλεγόμενος. Μπορεί να θέλουν υποψήφιους καναλοπροβαλλόμενους και ευνοούμενους”.

Ξεκαθάρισε στη συνέχεια εκ νέου: “Είμαι έτοιμος ανά πάσα ώρα να παραιτηθώ ώστε να διευκολύνω αυτόν που με τίμησε. Είμαι και σαμουράι, ώστε να μην εγκατελείψω τη μάχη, αλλά δεν πήγα για τα γαλόνια. Με ξέρουν, είμαι παλιός και παλιός με συνέπεια”.

Ο κ.Πολύδωρας είπε ότι εξετίμησε την πρόταση του πρωθυπουργού διότι του είπε ότι θέλει ελεύθερη γνώμη και να μην υποκείμεθα στη διαπλοκή, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακόμη όρθιος και μαχόμενος ενώ από την αντιπολίτευση επιθυμούν άλλον υποψήφιο κάποιον “συνταγματολόγο των media”,

Δήλωσε ότι εκείνος ανήκει στην παράταξη των ιδεών του πατριωτισμού, του ευρωσκεπτικισμού για τα συμβαίνοντα στη σχέση της χώρας με την ΕΕ, πως δεν είναι δουλοπάροικος ούτε σε ξένους ούτε σε ντόπιους ολιγάρχες, αλλά πως δεν είναι ούτε και “μοναχικός καλόγερος” αλλά είναι με τον κόσμο της παράταξης της ΝΔ τον οποιο εκπροσωπεί τιμίως ενώ είναι και διαλλακτικός απέναντι στα άλλα κόμματα.

Υπενθύμισε ότι το 1997 ήταν υποψήφιος για αρχηγός της ΝΔ κόντρα στο Σουφλιά, τον ‘Εβερτ και τον Καραμανλή και δήλωσε: “Υπηρετώ τη ΝΔ, αλλά όχι με την εκχώρηση της γνώμης μου, αλλά με τη γνώμη μου, όπως είμαι”.

Ο κ.Πολύδωρας απάντησε και στις κατηγορίες ότι είχε προτείνει συνεργασία με τη ΧΑ: “Δεν είπα προς θεού να συνεργαστούμε με τη ΧΑ, είπα ότι δε μπορώ να πετάξω στο πυρ το εξώτερον 500.000 πολίτες που ψήφισανΧΑ. Εγώ έχω υποδεχθεί ως νεαρός βουλευτής τον κόσμο που πήγαινε προς τη χουντική παράταξη τότε, τους είχα καλωσορίσει στις τάξεις της ΝΔ και οι εναπομείναντες βουλευτές ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Καραμανλή”.

Εκτίμησε δε πως “Δεν είναι ότι ενοχλήθηκαν από αυτές τις δηλώσεις τότε. Ήθελαν να με εξοντώσουν ο Σαμαράς και η παρέα του. Εγώ έκανα αγόρευση για τον ΕΝΦΙΑ, είπα ότι ο ελληνικός λαός έμεινε από ιδιοκτήτης άστεγος και με διέγραψαν. Είναι αυτό πολιτική συμπεριφορά ή μήπως είναι διδασκαλία ραγιαδισμού; Σατράπης και αφέντης είναι εκείνος που με διέγραψε”.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μετά την σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του…”.

Κριτική στην ΕΡΤ ασκεί ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης με αφορμή τη συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα.

“Ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη Πολύδωρα αποτελεί ντροπή για την ΕΡΤ. Οι ευθύνες Ταγματάρχη, Ταλαμάγκα, είναι μεγάλες!”, σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα