Πολυνομοσχέδιο-φάντασμα. Δεν θα παρουσιαστεί στο υπουργικό

ΑΘΗΝΑ-27020215// Υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΑΘΗΝΑ-27020215// Υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Νομοσχέδια για αθλητισμό, παιδεία και τηλεοπτικές άδειες, αλλά όχι και το πολυνομοσχέδιο στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα ξεκινούν οι εργασίες της νέας ομάδας διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του Brussels Group

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης που αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή στις 17.00, Βουλή, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση των κυβερνητικών στελεχών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, ενώ θα επιβεβαιωθούν και οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνα. Επιπλέον, θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως φαίνεται από την ημερήσια διάταξη του υπουργικού συμβουλίου, το περίφημο πολυνομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξούσε η κυβέρνηση να έρθει πιο κοντά με τους εταίρους στην επίτευξη συμφωνίας, δεν πρόκειται να συζητηθεί. Το ίδιο φαίνεται πως θα συμβεί και στο Brussels Group στις Βρυξέλλες, όπως άλλωστε έγινε και με το Euro Working Group της Τετάρτης.

Η ημερήσια διάταξη του συμβουλίου

Συγκεκριμένα η ημερήσια διάταξη του υπουργικού όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση έχει ως εξής:

1. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες (εισήγηση Πρωθυπουργού).

2. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα σχέδια νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:

 a. Σχέδιο νόμου σε στάδιο επεξεργασίας «Ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» (Εισηγητής ο Υπουργός Α. Μπαλτάς)

 b. Σχέδιο νόμου υπό κατάθεση «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και   ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Α. Κουράκης)

 c. Σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο  Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Σ. Κοντονής.

3. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για τα αμέσως επόμενα βήματα εφαρμογής του νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. (ν. 4324/2015). Εισήγηση για το σχέδιο νόμου (σε επεξεργασία) για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων.

4. Συζήτηση για τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου άλλων Υπουργείων για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και για την εφαρμογή της Α.Π. Υ155/1-4-2015 εγκυκλίου του Πρωθυπουργού για τους κανόνες, τις αρχές και τις διαδικασίες άσκησης της Κυβερνητικής Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.

Σε θετικό κλίμα σήμερα το Brussels Group

Στο μεταξύ ξεκινούν οι εργασίες του Brussels Group σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα μετά το Euro Working Group της Τετάρτης, όπου θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της, όχι μόνο για λόγους πολιτικής αλλά και για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού. «Κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση παραμένουν τα εργασιακά, η μείωση μισθών/συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα εκφεύγει από τα όρια των κόκκινων γραμμών και γι' αυτό δεν θα το πράξει. Η κυβέρνηση εμμένει σε μια συμφωνία χωρίς τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θετικές εξελίξεις μέχρι την Κυριακή, βλέπει η κυβέρνηση. Καμιά 'έκπτωση' στις κόκκινες γραμμές

SHARE:

24Media Network