Πώς βλέπει η ΝΔ τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις

Διαβάζεται σε 3'
Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στη γραμμή “εμείς ασχολούμαστε με τα προβλήματα των πολιτών”, κινήθηκε ο Π. Μαρινάκης, ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες του Ν. Ηλιόπουλου περί “βούρκου”.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις έχει περάσει στη δεύτερη θέση, καθώς συνεχίζεται η περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περνά φυσικά απαρατήρητο στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσκοπικό αυτό στοιχείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προτίμησε πάντως να σταθεί στα ευρήματα των μετρήσεων που αφορούν την κυβέρνηση και τη ΝΔ.

“Αποτελούν σημαντικό εργαλείο οι δημοσκοπήσεις. Είναι μία φωτογραφία της στιγμής, λέμε αυτό το κλισέ, αλλά είναι πραγματικότητα”, ανέφερε καταρχήν ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

Παρά τα εισαγόμενα προβλήματα της καθημερινότητας αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, αν κάνει κανείς αναγωγή των αναποφάσιστων. Δεν εφησυχάζουμε όμως, γιατί τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητα τους. Αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις, αλλά καθήκον μας είναι να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια σημείωσε: “Εννοείται ότι παρατηρούμε τη δημοσκοπική εναλλαγή στη δεύτερη θέση. Δεν επηρεάζει κάτι τέτοιο την πολιτική μας. Σημασία έχει εμείς με τον πήχη που βάζουμε στα προβλήματα της καθημερινότητας, να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί”.

Στην πραγματικότητα πάντως πολλοί στο γαλάζιο στρατόπεδο προσδοκούσαν την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και μία άνοδο του ΠΑΣΟΚ, στην οποία όμως εκτιμούν ότι υπάρχει “ταβάνι”. Πολλοί γαλάζιοι άλλωστε επιχαίρουν θεωρώντας ότι η ΝΔ παίζει για το ορατό τουλάχιστον μέλλον ουσιαστικά χωρίς αντιπαλο.

Ορισμένοι δε εκτιμούν ότι διαμορφώνεται ένα πολιτικό σκηνικό αντίστοιχο με αυτό της Γαλλίας, με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη α λα Μακρόν, την αριστερά κατακερματισμένη, ένα μικρομεσαίο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και μία ακροδεξιά ισχυρή, αλλά στην περίπτωση της χώρας μας όχι ενιαία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης είχε σχολιάσει την περασμένη Πέμπτη, στο συνέδριο «Greece Talks, Ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας», τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ με καυστικό τρόπο.

“Δεν θα μπω στον πειρασμό να κάνω σχόλιο για το τι συμβαίνει στον κόσμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά μόνο να αναρωτηθώ για ποσό θα είναι αξιωματική”, είχε πει ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

“Ο βούρκος δεν ξεκίνησε να υφίσταται με την εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΣΥΡΙΖΑ”

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου περί “βούρκου”.

“Έστω με μεγάλη καθυστέρηση καλωσορίζουμε μία μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο 2023. Γιατί ο βούρκος αυτός δεν ξεκίνησε να υφίσταται τους τελευταίους μήνες, με την πιο έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφέρθηκε σε προσωπικές επιθέσεις και απειλές κατά πολιτικών αντιπάλων στο παρελθόν, σχολιάζοντας: “Όλα αυτά δεν συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, αλλά εδώ και χρόνια. Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα τα έβλεπαν και δεν μιλούσαν.”

Σημειωτέον επίσης ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε και το ερώτημα εάν είναι ανοιχτή η αγκαλιά της ΝΔ για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή τη σεναριολογία που ξεκίνησε λόγω της αποψινής του εκδήλωσης για την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή.

“Δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση. Δεν έχω κάποιο σχόλιο. Θεμιτή κάθε εκδήλωση, να γίνεται πολιτικός διάλογος. Ο κ. Λοβέρδος ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο και δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση”, απάντησε ο κ. Μαρινάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα