Πού βασίζει τη στρατηγική της η ΝΔ για το Σκοπιανό

Πού βασίζει τη στρατηγική της η ΝΔ για το Σκοπιανό
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinisssi

Πώς ερμηνεύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση την κίνηση Νίμιτς να ζητήσει συνάντηση με τον Γιώργο Κουμουτσάκο - Τι λένε τώρα για τα σενάρια δεξιού κόμματος

Με δύο βασικές παραδοχές πορεύονται στη ΝΔ σε ότι αφορά το Σκοπιανό και θα επιμείνουν στην σκληρή και αδιάλλακτη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και την δρομολογούμενη στη συγκεκριμένη συγκυρία λύση.

Αφενός στη σκέψη των επιτελών του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει ως ενδεχόμενο η απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησης με το σκεπτικό ότι «ο Πάνος Καμμένος δεν αντέχει χωρίς το υπουργείο Άμυνας» και αφετέρου θεωρούν ότι οι αντιδράσεις στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα και εκτιμούν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε ότι το θέμα αγγίζει και τους ψηφοφόρους του».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο στη ΝΔ οικοδομούν τον άξονα γύρω από τον οποίο θα περιστρέφεται η αντιπαράθεσή τους με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι άλλος από τον «τεμαχισμό» της όποιας λύσης. Μάλιστα αυτό περιγράφουν πιο έντονα από την Κυριακή τα στελέχη της ΝΔ εκφράζοντας την ριζική διαφωνία τους και αντίθεσή τους με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Τα τελευταία 24ωρα στη ΝΔ αρχίζουν να ζυμώνουν πιο έντονα τις «πιέσεις» του ξένου παράγοντα για να αλλάξουν στάση και προσπαθούν να αγγίξουν σε ευαίσθητες χορδές των πολιτών. Μάλιστα μετά την υιοθέτηση των κεντρικών μηνυμάτων και συνθημάτων των συλλαλητηρίων για το όνομα της Μακεδονίας τα γαλάζια στελέχη προεξοφλούν με μια σχετική αυτοπεποίθηση ως ανεδαφικά τα σενάρια για δημιουργία κόμματος από τα δεξιά της ΝΔ με αφορμή το Σκοπιανό και δηλώνουν ότι «όποιος θέλει να κάνει κόμμα είναι ελεύθερος να δοκιμαστεί».

Μέσα σε αυτό το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό συναντάται σήμερα στις 10:30πμ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς κατόπιν πρωτοβουλίας του δεύτερου. Οι δύο άνδρες είναι γνώριμοι από παλιά, καθώς ο νυν τομεάρχης εξωτερικών είναι διπλωμάτης επί χρόνια εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εξωτερικών. Ο κ. Κουμουτσάκος θα προσέλθει σ’ αυτή τη συνάντηση για να ακούσει αλλά και να εξηγήσει τη στάση της ΝΔ. Πάντως από άποψη πολιτικής ουσίας ,πηγές της ΝΔ εκλαμβάνουν αυτή την κίνηση από πλευράς Νίμιτς σε συνέχεια άλλων κινήσεων όπως τη συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον κ. Μητσοτάκη ως πρόθεση άσκησης πίεσης προς την αξιωματική αντιπολίτευση για να επανεξετάσει τη στάση της, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα