“Πράσινο φως” για τη δημιουργία χώρων αναψυχής στο Ελληνικό από το Υπ. Πολιτισμού

“Πράσινο φως” για τη δημιουργία χώρων αναψυχής στο Ελληνικό από το Υπ. Πολιτισμού
Ελληνικό Eurokinissi

Το Υπουργείο Πολιτισμού με δύο αποφάσεις άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία χώρων αναψυχής στο χώρο της επένδυσης στο Ελληνικό.

Δύο αποφάσεις που αφορούν στην επένδυση στο Ελληνικό, υπεγράφησαν από την Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 20201, -μετά από ομόφωνες θετικές γνωμοδοτήσεις του Κεντρικού Συμβούλιου Νεωτέρων Μνημείων- όπως αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, η πρώτη αφορά στην έγκριση της προμελέτης Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Αρχιτεκτονικών Κατασκευών στη Ζώνη Προστασίας των χαρακτηρισμένων ως μνημείων τριών υποστέγων της Πολεμικής Αεροπορίας και η δεύτερη στην έγκριση της μελέτης αποκατάστασης του χαρακτηρισμένου ως μνημείου, Υπόστεγου Γ.

Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού προχωρεί απρόσκοπτα, ώστε να υλοποιηθεί, μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσεται στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Η προτεραιότητα τόσο της κυβέρνησης, όσο και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από την πρώτη στιγμή, είναι η διασφάλιση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος του Ελληνικού.

Οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ και τα Κεντρικά Συμβούλια του υπουργείου, που ασχολούνται συστηματικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν στην επένδυση του Ελληνικού, συνεργάζονται επαγωγικά με την εταιρεία για να μην υπάρξει καμία άσκοπη καθυστέρηση που θα επιβαρύνει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το χρονοδιάγραμμα και συνακόλουθα το κόστος του έργου. Το μέγεθος της επένδυσης στο Ελληνικό θα έχει θετικότατο αποτύπωμα μόνο στην Οικονομία, αλλά και στον Πολιτισμό».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version